Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Livakovic olmazsa Mattia Perin

Kaleci transferinin tek nedeni, Fenerbahçe taraftarının Altay Bayındır’a karşı olan ön yargısı. Livakovic’te pürüz çıkarsa Juventus’un 30 yaşındaki tecrübeli kalecisi bir sezonluğuna kiralanacak

Fenerbahçe adeta Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek gibi yıldızlardan oluşan bir kadro kurdu. Bu takım 3 kulvarda da kupayı kaldırır mı?



Ali
Koç, geçen beş sezonun eksik halkasının "kalite" olduğunun farkına varınca, FFP de bitince, artık işi şansa bırakmamaya karar verdi. Oyuncu satışından 50 milyon Euro'ya yakın gelir elde edip üstüne kendi fedakârlıklarını eklediler ve ciddi bir bütçe oluşturdular. İsmail Kartal da bu durumun altını çizdi; "Bu kadroyu her kulvarda yarışması için bu kadar geniş tuttuk" dedi. Her mevkinin üç oyuncusu oldu şu anda. Kim oynamasa, "Yazık" diyeceğimiz seçenekler oluştu. F.Bahçe'nin ilk hedefi şampiyonluk elbette. En doğru, güvenilen ve risk almayacak kadroyu bu yüzden ligde göreceğiz.



Kaleci transferi için geri sayıma geçildi. Livakovic'in gelmesi halinde 8+3 nasıl oluşur?
Livakovic transferinin tek nedeni var, taraftarın Altay'a karşı olan ön yargısı. İsmail Kartal Altay'a güveniyor. Yönetim de sözleşme uzattı genç kaleciyle. Ama tribünlerin enerjisi böyle demiyor. Bu nedenle, sadece maça gelen "seyirci" rahat etsin diye yapılıyor.



Sanırım, Zagreb'in AEK maçları sonrasında transfer gerçekleşecek. Eğer burada yine pürüz çıkarsa Juventus'un 30 yaşındaki kalecisi Mattia Perin'i bir sezon kiralayacaklar. 8+3'te söylediğimiz gibi Cengiz Ünder bir, Ferdi Kadoğlu iki, büyük ihtimalle de Mert Müldür üçüncü yerli olacak. İrfan Can ve Mert Hakan Yandaş diğer iki seçenek. Bu noktada Szymanski, Kent ve Osayi yabancı rotasyonundaki ilk adaylar olabilir

PERIN'IN KARİYER RAKAMLARI
Oynadığı maç sayısı.......................351
Aldığı süre..................... 31218 dakika
Yediği gol sayısı.............................450
Gol yeme ortalaması..... 69,37 dakika
Gol yemeden bitirdiği maç sayısı.. 109

YÜK DEĞİL, BÜYÜK AVANTAJ!

İsmail Kartal'ın eline son 5 yılda hiçbir teknik adama verilmeyen bir kadro verildi. Kendisi bu yükün altından kalkabilir mi?
Şu anda yeni transferler dahil takımın tamamı İsmail Kartal'ın emrinde. Birçok teknik adamla çalışmış oyuncular var. Elbette kıyas yapacaklardır. Kartal, antrenman kalitesi ve insani yaklaşımı ile oyuncuların saygısını kazandı öncelikle.
Bu nedenle durum İsmail hoca için yük değil, büyük avantaj. Kadroya adaletli olacağını gösterdi. İstemediği oyunculara açık oldu, yalan söylemedi. Rotasyon oyuncularını ikna edip, bu yolda her zaman şans bulabileceklerini anlattı. Bu noktadan sonra oyuncunun kaçışı yok. Nazlananın arkasında alternatifi duruyor. İsmail Kartal hepsini mum gibi yapar. Sıkıysa hocanın dediklerinin dışına çıksınlar.

FRED, ORTA SAHAYI TOPARLAR

Orta sahanın merkezine Manchester United'in yıldızı Fred alındı. O bölgede de çok isim var. Fred'in yanında kim oynar?
Dzeko ve Tadic'ten sonra, bir Dünya yıldızı getirdiler. Taraftar, Fred transferini Galatasaray üstünden okuyor ve mutlu oluyor. Ama teknik açıdan baktığımızda tüm orta sahayı derleyip- toparlayıp, atağa hazır hale getirecek bir sihirbaz geldi.



Fred'i hep "altı numara" olarak nitelerler. Geçmişten bakarsak Appiah gibi iki tarafı da üst düzeyde oynayan bir futbolcu. ManU'da istediği havayı ve devamlılığı önce bulamamıştı. Şimdi coşkuyla karşılanacağı bir ortama girecek. Etrafında Manchester'deki gibi yetenekler de bulacak. Fred bir şey değil, çok şey…

CENGİZ TAKIMI BAŞKALAŞTIRACAK

Cengiz Ünder, alacağı ücret hariç 15 milyon Euro'ya transfer edildi. O mevkide İrfan Can Kahveci, Emre Mor, Kent gibi isimler var. Bu rakamlara bakıldığında bu transferi gerekli görüyor musunuz?




Cengiz'in en önemli avantajı, kalede yabancı oynatma şansı yaratması. Sonrasında milli takımın en önemli ofansif oyuncusunu kadronuza katacaksınız. Cengiz; adam eksiltiyor, şut atıyor, pas ve orta kalitesi yüksek bir oyuncu. Takımı da sistemi de çok başkalaştıracak. Lig'de 14-15 takımın kalenin önüne otobüs çekerek oynadığını düşünürseniz, Fenerbahçe'nin bu direnci kırmak adına hamle yaptığını görürsünüz. Mevkideki rekabet artık İsmail Kartal ile diğer oyuncuların problemi. Sonuçta Kent haricindeki isimler, geçen senelerde problemi çözemediler.

TARAFTAR DEĞİL, "MÜŞTERİ" KİTLESİ!

Taraftar son Avrupa maçında İrfan Can Kahveci'yi protesto etti. Tribündeki bölünmüşlük devam ediyor. Taraftara mesajınız var mı?
Söylemi değiştirelim; bunları yapanlar taraftar değil, "müşteri" kitlesi. Ben "seyirci" de diyorum. Oynayan futbolcu maç bitmeden protesto edilmez. Takımın maç sırasında taraftara ihtiyacı var. Hep iyi oynayamazlar. Kötü olduklarında o desteği görecekler ki, daha fedakâr ve aidiyetle oynasınlar. Son maçta Maraton Üst tribün ıslıklayanlara müdahale etti. İrfan Can Kahveci golü atarak cevabını verdi. Fenerbahçeliler öfkeli ve endişeli. Çünkü dokuz sezondur çeşitli şekillerle hep başarı engelleniyor. Bu yüzden çok kolay tahrik oluyorlar. Troller de bu duyguyla gayet güzel oynuyorlar, kendi taraftarını Fenerbahçe'nin başına musallat ediyorlar. Ligin en çok gol atan takımının hocası Aykut Kocaman'a "Defansif oynatıyor" diyenlere nasıl inandıklarını düşünsünler önce. O zaman anlarlar duygularıyla oynayanları.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA