Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Pektemek ve penaltılar...

Süper Lig'de son 10 haftaya girilmiş, rakibiniz Galatasaray deplasmanda kazanamamış, özellikle ikincilik mücadelesi için evet zor bir deplasman ama tam bir galibiyet akşamıydı Beşiktaş için... Oyuna da aynen bu psikolojiyle başladı siyah-beyazlılar... Deplasmanda oynamasına rağmen zaten kendi sahası olmadığı için deplasman farkını da yaşamayan Beşiktaş, maçın başında topa sahip oldu, Veli'nin harika pasıyla pozisyonu buldu ve Mustafa ile 1-0 öne geçti. Ancak rakip 18'e bile giremeyen Rize, bir penaltıyla skoru eşitledi. Penaltı pozisyonunu en az beş altı kere izledik, tartıştık, baktık. İnanın pozisyondan hiçbir şey anlamadım. Penaltıyı gerektirecek müdahale aradım, inanın bulamadım. O yüzden bu penaltının yorumunu gerçekten çok merak ediyorum.
Gayet doğaldır ki tartışılan penaltıdan olumsuz etkilenen Beşiktaş etkinliğini yavaş yavaş kaybetti. Oyun dengelendi. Ve doğru, net bir penaltıyla Rize oyunu 2-1'e getirdi. Yani ilk yarıda ne oldu diye baktığımızda, oynanan oyun değil, iki tane penaltı belirledi.
İkinci yarıda ise Beşiktaş yine oyuna çok iyi başladı ve Mustafa Pektemek'in golüyle beraberliği yakaladı. Herkesin kafasında Beşiktaş'ın kalan bölümde galibiyete yakın olduğu vardı. Beşiktaş belki galibiyete yakın oynadı ama çok net pozisyon üretemedi. Oyunun hakimiyeti ve top kontrolü Beşiktaş'taydı ama gol üretecek pozisyonu bulamadı siyahbeyazlılar.
Dün gece Beşiktaş'ta Atiba ile sezon başında Almeida'nın arkasında kalan Mustafa Pektemek harika oynadı. Ama futbolda takım olarak istediğiniz sonucu alamazsanız kişisel performansınız da, golleriniz de beklenen etkiyi yapamıyor. Maalesef Mustafa için de böyle oldu. Tabii ki Beşiktaş için özellikle ikincilik yarışı devam ediyor ama final haftalarına girdik ve kalan 9 haftayı görmek lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA