Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Özgüven

1- Beşiktaş'ı nasıl buldunuz?
Beşiktaş'ı nasıl bulduğumuz sadece dün akşam için değil önümüzdeki haftalar için çok daha önemli. Ama dün akşam maç başladığı gibi bitti adeta...Tabii ki 90 dakika gibi düşünebilirsiniz oyunun bütününü ama ilk 8 dakikada atılan 2 gol Beşiktaş'a yetti. Akhisar Belediye ise 90 dakika boyunca bunu değiştirmek için hiç bir şey yapmadı, yapamadı. Düşen tempo, azalan mücadele ve Akhisar'ın rahatlığı oyuna da etki etti. Bu tabloda Beşiktaş ikinci yarıda da 3. golü bulup, sonucu ilan etti.
2- Almeida'sız da gol yollarında zorlanmıyor Beşiktaş. Mustafa Pektemek iki maçta üç gol attı. Beşiktaş onu tekrar kazandı mı?
İki yıldır izlediğim Mustafa Pektemek için kafalarda sorgulunan şey yeteneği değil performansıydı. Geçen haftaki Çaykur Rizespor maçında da söylemiştim; "Bazen 1 maçta tekrar futbolcu olursunuz." Rize'de aynen böyle oldu Mustafa...Dün akşam da tipik bir santrfor kafa vuruşu ile golü bulunca öyle heveslendi, öyle bir iştahlandı ki kafası kanaya kanaya oynadı. İşte futbol ve futbolculuk böyle bir iştir. Ona sorsanız, bu maçtan kafası ile aklında kalan akan kan değil attığı goldür. Ve onun için şanssız değil güzel bir futbol akşamı yaşanmıştır.
3- Beşiktaş artık ikinci ve bu sezon sıralamaya göre ikincilik şampiyonluk kadar değerli. Beşiktaş ne yapar kalan 8 haftada?
Klasik bir söylem vardır, "Artık her şey Beşiktaş'ın elinde" diye.
Çünkü puan tablosunda ikinci sırada ve Galatasaray ile de maçı yok.
Ama Beşiktaş'ı çok zorlu maçlar bekliyor.
Bir yanda aradaki puan farkına rağmen lider Fenerbahçe'yi yakalamak için mücadele edecek, bir yandan da Galatasaray'a ikinciliği kaptırmama yarışı verecek. Ki bu seneki çok daha değerli çünkü ikincilik direkt Şampiyonlar Ligi demek. Kazandığı maç kadrolarına baktığımızda da, Almeida ve yeni transfer Jones'suz kazanmak diğer oyuncuların özgüvenlerine olumlu yansıdı. Ve kadro genişliğini hissetmek oyuncular için de teknik ekip için de çok önemli son sekiz hafta için.
Sahada mücadele kadar psikolojik savaş da olacak final haftalarında.
Burada deneyim ve yaşanmışlık da çok belirleyici olacaktır zirve yarışındaki her üç takım için de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA