Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Gerginlik...

Dün akşamki derbi ile ilgili bahsedilecek ilk konu maçın başından sonuna kadar devam eden gergin ve sert oyundu. Ligde bu sezon daha kritik maçlar oynamalarına rağmen, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi tribünler hariç hiç bu kadar gergin görmemiştik. Sahaya damgasını vuran ilk şey bu oldu. Oyunu belirleyen de bu oldu.
Faullerden arta kalan zamanlarda ne oynandı şimdi de ondan bahsedelim... Tahmin edildiği gibi tempolu ve sert bir Galatasaray başlangıcı, golün mükemmel hazırlanışı, Sneijder'in vuruşu ve oyunun 1-0'a gelişi... Bundan sonra iyice gerilen maç... Kimin kaç tane pozisyon üreteceğini değil, kimin ne kadar kart göreceğini saymaya başladık. Ve Emre 40. dakikada Emre ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı. Sanki iki takımın futbolcuları bu kartı beklercesine, ikinci yarıda çok farklı oynadı. Böylesine futbol dışı havadan sonra ikinci yarı bana hiç oynanmamış gibi geldi.
Biraz da Melo'dan bahsetmek gerekir tabii ki.. İyi futbolcusun tamam, faydalı futbolcusun tamam, agresif futbolcusun ona da eyvallah ama bu kadar futbol dışı işlerle uğraşmak bir futbolsever olarak gerçekten rahatsız edici.
Gelelim oyunun 1-0'da kalışına... Üstelik 40. dakikadan sonra rakip bir eksikti. Galatasaray'ın en büyük eksiği rakibini hep oyunun içinde tutuşu oldu. Yani 9. dakikada skoru 1-0 yapmışsınız, 40. dakikada 11'e 10 kalmışsınız ve hala rakibinize şans veriyorsunuz, rakibinizi 90 dakika boyunca oyunda tutuyorsunuz. Bu durum, Galatasaray'ın bu sezonki oyun gücünü ve performansını anlatır gibiydi. Şimdi ligin sonuna doğru baktığımızda Galatasaray için ezeli rakip F.Bahçe'den alınmış galibiyet tabii ki çok önemli. Ancak 10 puanlık farkı düşündüğümüzde bu ligin gidişatı Galatasaray ile Beşiktaş'ın ikincilik mücadelesi şeklinde geçecektir. Tabii ki, ikinciliğin Şampiyonlar Ligi'nde direkt gitmek anlamına geldiğini bir ligde...
Hakem Bülent Yıldırım'dan söz etmek gerekirse; bu gergin maçı yönettiğini bize hissettiremedi. Olaylar sanki kendi akışında gibiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA