Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Sosa ve Demba Ba tarif verdi!

Temposuz, pozisyonsuz tamamen dengeli ve kontrollü koskoca bir 45 dakika izledik. Yani koskoca ilk yarı hiçbir şey olmadan geçti.
İkinci yarı ise küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Karabük mü, yoksa bu maçı kazanarak puan farkıyla liderliğini sürdürmek isteyen Beşiktaş mı maça ağırlığını koyacak diye düşünürken bunu ilk 20 dakikalık bölümde Beşiktaş demeyelim ama Demba Ba ve Sosa yaptı. Sosa'nın yaptığı asistin tarifi; Demba Ba'nın yaptığı ise gol vuruşunun tarifiydi. Futbol terminolojisi gol öncesi her pası asist olarak değerlendirebiliyor. Ama asist denen şey tek vuruşta gole çevirilebilecek paslardır. Golcülük de topu tek vuruşta gole çevirmektir. Gerçekten böyle iki gol izledik.
2-0'dan sonra bu sefer olmaz herhalde dedik. Ama inanın yine bu senaryo oluyordu. Karabük'ün ofsayt gerekçesiyle bir golü verilmedi. Savunma hatasıyla gelen gol ile maç 2-1'e geldi. Ve son saniyede bir top direkten geldi. Maç hakem kararıyla 2-2 bitebilirdi de.
Beşiktaş savunamıyor diyoruz ama savunmaya çalışırken bireysel yetersizlikler de ortaya çıkıyor. Özellikle Ersan'ın yaptığı büyük hatalar, Serdar'ın zaman zaman buna katılımı ve Pedro Franco'nun da hiç ortada görünmeyişi Beşiktaş'ın savunmadaki önemli zafiyetleriydi.
Maçı 2-0'a getiren durumu bütün takımın üzerinden değil maçın yıldızları Demba Ba ve Sosa üzerinden anlatmamız lazım. Bu yönden bakınca onlar çıktığında hücumda üretkenlik anlamında çok geriye düştüğünü gördük Beşiktaş'ın.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic şunu bir kere daha anlamalı; bu kadro yapısı skoru savunarak değil oyunu öne doğru oynayarak koruyabilir.
Dün bunu bir kez daha gördük. Tabii ki kenardaki oyuncularınızı kullanacaksınız ama maçı kazanan Sosa ve Demba Ba'yı bu kadar çabuk oyundan çıkarmasının nedenini Bilic'in bir kez daha sorgulaması ve çok iyi düşünmesi lazım. Beşiktaş bu seferlik galip.

En yüksek not 7 Demba Ba

En düşük not 4 Mustafa

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA