Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Hakimiyet değil galibiyet!

Beşiktaş Akhisar galibiyetiyle 6'da 6 yaptı. Beşiktaş'ın bu ferformansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Liderlikte temel etken yönetmende mi yoksa oyuncularda mı?
Ligde 6'da 6 yapmak önemli bir seridir. Bu haftada liderlik yarışında yer alan takımların performansına baktığımızda Galatasaray da Fenerbahçe de kazanmasına rağmen, bence Beşiktaş da istenilen oyunu ortaya koymasa da önemli olan 3 puandır kontenjanından haftayı kapattılar. Beşiktaş'ın liderliği de işte böyle kontenjandan kazanmasından geldi. Burada oynayanla yönetmeni birbirinden ayırmak haksızlık olur. Bu başarı ikisinin ortak iletişimi ve ortak başarısıdır.

Sosa, ligdeki ilk golünü attı. Arjantinli yıldızın performansını nasıl yorumluyorsunuz?
Sosa müthiş bir vuruş golü yaptı ama başlangıç maçlarına kıyasladığımızda bana göre performans düşüklüğü var. İlk maçlardaki performansının biraz gerisinde. Yine 90 dakika oyunun içinde kalan ve hep doğru kullandığı oyun hakkını bu sefer duran toptaki vuruş becerisiyle taçlandıran bir Sosa vardı. Hep doğru olanı düşündüğünü ve büyük oranda bunu yapabildiğini görüyorum. Sosa'yı diğer futbolculardan farklı kılan da bu özellikleri.

Oğuzhan-Veli değişikliğini nasıl değerlendiriyorsunuz. Beşiktaş'ın oyununu nasıl etkiledi?
Beşiktaş ilk golü bulduğu 10 dakikalık bölüm hariç oyunun kontrolünü ve hakimiyetini eline alamadı. Anlık becerilerle işler yaptı ve skor da buldu. Ancak oyun üstünlüğünü hiç eline alamadı. Veli'nin sakatlığından gelen Oğuzhan değişikliğine baktığımızda ise iki farklı karakterde oyuncunun yer değiştirdiğini gördük. Burada acaba Oğuzhan'ın öne doğru hamlesi Beşiktaş'a olumlu mu yansıyacak yoksa Veli'nin savunma özelliğinden dolayı eksik kalması zaaf mı yaratacak diye kendi kendimize sorduk. Enteresandır her ikisi de yaşandı. Bilal'in golünde savunma anlamında pozisyon alması gereken ve hata yapan bir Oğuzhan vardı. Buna karşılık hem kazandırdığı frikikle hem de Gökhan'a gol pası veren bir Oğuzhan izledik. Ama getirisinin yarattığı zafiyetten daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA