Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bazen böylesine...

Dün genel anlamıyla oyuna hükmeden bir Konya vardı. Beşiktaş'ın sahadaki eksikleri neydi ?
Beşiktaş, dün akşam 2-1 kazanırken, sezonun en yetersiz performansını sergiledi. Müsabakanın başından sonuna kadar, maçın hiçbir bölümünde oyuna ortak olamadı. Ama skor olarak hep önde götürdü. Konyaspor, oyun başlangıcında Beşiktaş'a 'Sen deplasmanda oynuyorsun' hissi vererek iyi bir oyun başlangıcı yaptı. Yüksek tempo yaptı, önde bastı ve dönen topların hepsini kazandı. İstediği oyunu kabul ettirdi. Yapamadığı tek şey skor üretmekti... Beşiktaş, bu baskıya iki türlü cevap verebilirdi. Ya topu önde tutup sahip olacak ya da skor üretecekti. Beşiktaş, ikincisini yapabildi. Tolga'nın degajıyla kaleye gittiği ilk pozisyonda 1-0'ı yakaladı.

Slaven Bilic, kupa maçında 'yoruluyoruz' demişti. Dün sahada yorgun bir Kartal mı vardı?
Tabii ki vardı. Dünkü bu performansta fizik kalitenin de etkisi büyüktü. Özellikle sakatlıktan yeni çıkan Demba Ba ve Atiba fizik anlamında çok yetersizdi. Atiba'yı ayrı vurgulamak lazım çünkü ligde onu kolay kolay böyle kötü bir grafikte görmedik. Bilic, "Yoruluyoruz" diyor ama kendisine şunu da sormak lazım: Adana Demirspor maçına niye o kadro ile çıktı?'

Sosa son 7 maçın 5'inde skora katkı yaparak 2 gol 3 asistle oynadı. Sosa'yı nasıl buluyorsunuz?
Dün harika bir gol attı ama o da dahil vasatı aşan oyuncu yoktu. Evet son dönemlerde yaptıkları verim anlamında çok olumlu ama son üç haftadır istenilen seviyede değil. Dediğim gibi 2-0 öne geçmelerine rağmen performans anlamında iyiye yakın hiçbir oyuncu yoktu. Bu performansla üç puan lig yarışı için çok önemli.

Penaltı pozisyonunu ve Atiba'nın kırmızı kartını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Pozisyon kesinlikle penaltı değildi. Hatta Beşiktaş'ın lehine bir faul kararı çıkması gerekirdi. Hakemlerimiz zaman zaman böyle hatalar yapabiliyor. Ama her şeye rağmen Atiba'nın hakem ile böyle bir inatlaşmaya girmesi anlaşılır gibi değil! Sahalar hakem kararlarını yargılama yerleri değil. Yoksa sonucu böyle önemli bir derbi öncesi kırmızı olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA