Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bazen hayal edeceksin...

Maç başladığında iki takım da savunma anlayışındaydı. İki ekip de önde basmayıp rakibini orta sahada karşıladı. Bu anlayış maçı set oyununa çevirdi. Bu durum temponun yükselmemesine ve hücum organizasyonlarının kapalı savunmalara karşı yapılmasına neden oldu. O yüzden pozisyon zenginliği olmayan, beceriden çok hatalarla oluşan bir ilk yarı izledik. İkinci yarının başında yenen gol, Beşiktaş'ın da beklediği bir durum değildi. Golden sonraki 10 dakikalık bölümde Beşiktaş tepki vererek tempoyu artırdı ve orta alanın kolay geçildiği bir bölüm oynandı. Oğuzhan ile yüzde yüzlük bir pozisyon yakalandı. Beraberlik gelse maç başka yerlere gidebilirdi. Bunun üzerine Veli'nin kırmızısı gelince başka bir oyuna başlandı.
Kırmızı kartları, hep oyuncunun tarafından değerlendirir ve niye yaptı diye düşünürüm. Ama o hareketin karşılığı kırmızı mıydı, bunu tartışırım. Oyuna yansımasına bakarsak, son saniyeye kadar G.Saray, Beşiktaş'a bir kişi fazla oynadığını hissettiremedi. Bu süreçte Bilic'in kararlarını değerlendirdiğimizde futbol anlayışında maceraya hiç yer yok. Oyunun durumu, şekli, dakikası ne olursa olsun Bilic, kolay kolay tutucu fikirlerinden vaz- geçemiyor. Bu, bir teknik adam için eleşti- ri konusudur. Skor bulmanız gereken oyun- da, hala takım şeklini değiştirmeyip aynı hücum organizasyonlarına devam ederseniz farklı sonuçlar almayı düşünmek de anlamsız olabiliyor. Kerim-Olcay değişikliği tamam ama Cenk Tosun'u oyuna alıyorsanız Demba Ba'yı da oyunda tutup farklı hücum girişimleri denemelisiniz. Bu iki santrforunuzla orada farklı işler yapılabilirdi. En azından bunu deneyebilirdi. Ama yaptığı iş birini çıkarıp diğerinis okmak oldu. Demba Ba'yı ilk devre çıkarsa anlarım ama oyun 1-0'a geldikten sonra artık başka şeyler düşünmeliydi. Bilic yaptığıyla "Demba Ba'ya kadar topu götürebiliyorum, Demba Ba kötü o yüzden Cenk'i soktum" dedi. Ama sorun topun Ba'ya kadar gidişiydi ve Bilic bunu göremedi. Bunu denemeyi bırakın hayal bile etmedi! Bazen maceraya uzak kalır, önce kazanmayı düşünmezseniz, takımda sert dokunuşlar yapmaz, farklı arayışlara girmezseniz niye derbi kazanamıyorum diye düşünürsünüz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA