Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Böyle Kadıköy bir daha bulunmaz

Beşiktaş'ın Brugge şoku sonrası derbi planı ve 11'i doğru muydu?
Bence gerek kadro seçimi gerekse oyun anlayışı Bilic'in maç öncesindeki doğrusuydu. Ben Brugge maçındaki iki forvetli sistemi başarılı olmuş olsaydı dahi Biliç'in bu maça yine böyle çıkacağından emindim. Çünkü bu karşılaşmada üstünlüğün Beşiktaş açısından ele alınması, orta saha özellikli oyuncuların fazlalığı ile oluşturulan kadrodan geçiyordu.

Fenerbahçe'nin saha içinde yaşadığı sıkıntılardan Bilic faydalanamaz mıydı?
Emenike problemi hakikaten enteresandı. Ama İsmail Kartal'ın Emenike'yi ısrarla bu kadar oynatması, tercih etmesi açıkçası olaylara çanak tutmak demekti. İsmail Kartal şimdi haftaya da her şeyi yok sayıp Emenike'yi oynatacak mı? İşin ilginci Fenerbahçe'nin kendi içinde oluşturduğu bu olumsuz ortamı bitiren Bilic'in yardımcısı Edin Terzic oldu. Yani ne Emenike, ne Emre ne de taraftar. Terzic olaya müdahil olarak her şeyi bitirdi. Ayrıca ikinci yarıda ortam Beşiktaş'ın lehineydi. Yani Kadıköy'ün coşkulu, baskılı ortamı yerine rahatça oynayabileceği bir ortam vardı. Beşiktaş bunu oyun olarak kullanabildi ama sonuca yansıtamadı. Siz rakibinize bitirici darbeyi vuramazsanız, o da oyun içinde kalıp, sizin yapamadığınızı aynı Sow gibi 90 artı da yapar. Yani kısaca Beşiktaş hiç tahmin edilemeyen bu atmosferde golü atamayarak eline gelen fırsatı kaçırdı.

Beşiktaş liderlikle birlikte bu sezon 3. derbisini de kaybetti. Sorumlu kim?
Bu derbinin galibiyeti ve yenilgisi Bilic üzerinden değerlendirilemez. Teknik adam anlardan değil büyük resimden sorumludur. Oğuzhan, Olcay ve Demba Ba o golleri atsa başka şeyleri konuşurduk bu anlamda. Bilic'in oyunu kazandıran değil ama topa sahip olarak, doğru oyunu oynattığını söyleyebiliriz. Sadece Sosa tercihi için eleştirebilirim Bilic'i. Bu derbinin kaybına değil neden kaybedildiğine bakmak lazım.

SONUÇ:
Maçın anahtarı Beşiktaş'ın orta sahada pas yaparak topa sahip olmasıydı ki, bunu ikinci yarı kesinlikle doğru yaptılar.
90'daki gol hariç tek pozisyon vermediler. Günay'ın kaleci performansını anlayamadık bile. Ama siz golü yapamazsınız o zaman derbinin hikayesi başka türlü anlatılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA