Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Güven veren oyun

İngiltere deplasmanı, atılan ilk gol ve oyunun ilk bölümünde oynanan güvenli futbol. Bunlar olumlu işlerdi

İngiltere'ye ilk golümüzü attık. Rakibin ilk golü de ofsayttı. Milli Takım'ın performansını nasıl buldunuz?
Maçtan önce Fatih Terim, Milli Takım'ın İngiltere'ye gol dahi atamadığı yönündeki bir soruya, "Ben İngiltere'ye karşı daha ilk defa oynayacağım" cevabını verdi. Ve nihayet dün ilk golümüzü attık. Bu gol çok önemli mi derseniz, tabii ki değil. Ama önemli olan İngiltere maçında yaptıklarımız. Yani Avrupa Şampiyonası'na nasıl hazırlanıyoruz, ona bakmak lazım.
Liglerin bitişi sonrası ilk hazırlık maçı olması nedeniyle zaman zaman tempo anlamında iki takım adına da sorun yaşandı. Ancak karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde oyunun kontrolünü elimize aldık. İstediklerimizi yaptık. Maçın genelinde de son 25 dakikalık bölüm hariç, ben sahada bir şekilde kendine güvenen, oyunun kontrolünü eline alabilen, özellikle orta saha unsurlarını çok iyi yapan bir Milli Takım gördüm. Bu özel maçın sonucunu bir kenara bırakıp, oynadığımız futbola bakarak bu maçı mağlubiyet olarak görmüyorum.

Caner'in maç eksiği göze çarptı. İleri uçta Cenk Tosun oynadı. Terim'in kadro tercihini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Özellikle üzerinde durduğumuz ve merak ettiğimiz konu, Hakan Balta-Mehmet Topal ikilisinin ne yapacağı... Hemen hemen 2 aydır oynamayan Caner Erkin'in sol kenarda Fatih Terim'in ilk tercihi olacağını gördük. Ayrıca ben Oğuzhan ve Cenk'in dünkü performansının da Milli Takım'a katkı sağladığını düşünüyorum. Özellikle Cenk Tosun'un artık Burak Yılmaz'ın alternatifi değil, çok güçlü bir rakibi olduğunu söyleyebiliriz. Hatta Burak'ın önüne geçen bir Cenk performansından söz edebiliriz. Dün takımdaki en büyük eksik Arda Turan'dı. Arda'nın gelişi bir şekilde birini dışarıda bırakacaksa, tahminim bu Volkan Şen olacaktır.
Fransa'da 12 Haziran'daki Hırvatistan maçına kadar oynayacağımız 2 hazırlık maçı bize daha fazla ipuçları verecektir. Ama bu maçtan sonuç olarak ne çıkar diye soruyorsanız, İngiltere deplasmanı, atılan ilk gol, oyunun ilk bölümlünde kendine güvenli bir oyun...
Bana göre bunlar Avrupa Şampiyonası öncesi en olumlu işlerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA