Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş bir adım önde

Beşiktaş'ın derbide favori görülmesini nasıl yorumluyorsunuz?
Tabii ki artık derbilerde iç sahada oynayan takımların, diğer şartlar ne olursa olsun hep avantajlı durumda olduğunu söylüyoruz. Bu derbi, net performansların henüz sahaya yansıyamadığı erken bir derbi... Ben de bu derbide Beşiktaş'ı favori olarak görüyorum.
Ama Beşiktaş'ı sonuca göre değil, oyunu ele almada favori görüyorum...
Neden favori olarak görüyorsunuz diye soracak olursanız, birincisi geçen senenin şampiyonu… İkincisi kadrosunu son derece güçlendirdi ve alternatifli bir takım kurdu. Ve son olarak da ilk 4 haftalık periyoda baktığımızda ortaya koyduğu performans, Beşiktaş'ı öne çıkarıyor.

Siyah-beyazlıların derbide kalesini Fabri mi yoksa Tolga mı korumalı?
Derbide kaleyi kimin koruması gerektiğini bilmek, o Şenol hocanın bileceği bir gerçek.. Ama ben Güneş'in tercihini Tolga'dan yana kullanacağını düşünüyorum.
Çünkü bu tercihin ipuçları, Benfica maçında verilmişti.
Güneş, tıpkı Benfica maçında olduğu gibi zorluk tesiri yüksek olan bu maçta da yine tercihini Tolga'dan yana kullanacak.
Aslında sadece kaleci konusunda değil, birçok mevkide bu seçim ikilemini yaşıyor Şenol Güneş... Bu durum, kadro genişliğinden kaynaklanıyor. Ben bunun olumlu bir yanı olduğunu düşünüyorum..

İki takımın forvet hattını nasıl buluyorsunuz?
Galatasaray'da tek bir forvet hattı var o da Eren Derdiyok! Sarı-kırmızılıların forvet konusunda başka alternatifi yok zaten. Beşiktaş'a baktığınızda evet Cenk Tosun önde ama henüz net performansını göremesek de Aboubakar da bu mevkiinin oyuncusu… Alternatifli olması bakımından bu mevki için Beşiktaş daha avantajlı görünüyor.
Yalnız Galatasaray'da tek isim de olsa Eren çok önemli bir silah…

Derbiye rakip takımın taraftarı sizce gelmeli mi?
Bence sadece Galatasaray değil bütün taraftarlar derbilere gelebilmeli. Umuyorum böyle bir ortam oluşmuştur çünkü geçmişte büyük sorunlar yaşadık. Ben eski dönemlerde derbilerde forma giymiş bir futbolcu olarak o tribün rekabetinin, tatlı tribün atışmalarının büyük keyfini yaşamış biriyim. Bu futbola zenginlik ve keyif ortamı getiriyor.
Umuyorum ve istiyorum ki bu güzellikler tekrar yaşanır.

Size göre Beşiktaş derbiye hangi 11'le çıkmalı?
Derbinin en önemli farklarından biri de bu..
Galatasaray 11'ini hemen sayabiliriz ama Beşiktaş'ı ancak tahmin edebiliriz. Tutturmak çok zor. Bu belirsizlik de kadro zenginliğinden oluşuyor. Yalnız alternatifli 11 mi yoksa ezbere 11'mi daha verimli olacak bu derbide belli olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA