Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Final haftaya

Avrupa'ya penaltılarla elenmiş yorgun ve moralsiz Beşiktaş'ı, puan cetvelinin son sırasına demir atan Adanaspor karşısında nasıl buldunuz?
Bahsedilen bütün şeyleri bir kenara bırakıp buna bir lig maçı olarak bakmalıyız. Evet Adana son sırada, Beşiktaş Avrupa yorgunu ama iki takım da kafalarında bu maça konsantre olmuştur. Beşiktaş açısından bakıldığında kendi sahasında oyunu rakip sahaya yığma düşüncesindeydi ama buna karşı koyup, pasla çıkan bir Adana vardı. Bu Beşiktaş'ın beklediği bir refleks değildi. Ona rağmen öne geçti, yakalandı... Tekrar öne geçti ama sonunda Avrupa'ya elenişte penaltı kaçıran Tosic'le 3-2'yi yakaladı. Artık ligin son altı haftasına giderken maçları oyun olarak değil, sonuç üzerinden görmek gerek. Beşiktaş iyi oynadı mı? Hayır... Ama Beşiktaş kazandı ve en yakın rakibi ile puan farkını 7'ye çıkardı.

Güneş'in vazgeçilmezi Atiba'nın bu sezon ilk kez 45'te oyundan alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Atiba geldiğinden beri en erken çıktığı maçtı. Alışık olmadığımız bir değişiklik oldu. Bunun dezavantajını yaşadı, orta saha kolay geçildi ama sonuçta yaptığınız her hamle maçı kazanmak içindir. Tolgay-Oğuzhan ikilisi ile maçlara belki başlamazsınız ama böyle de oynayabileceğini gösterdi Beşiktaş.

Mitrovic niye 18'e alınmadı?
Hiçbir oyuncu kaçırdığı penaltı nedeniyle oyun dışı kalmaz ama maç içinde gösterdiği performanstan oyun dışı kaldı diye düşünüyorum. Bu kadar önemli olmasına rağmen. Burada sorgulanması gereken bugüne kadar neden kadroya alındığı olmalı. Formayı Atınç'a kaptırıyorsanız sizin Beşiktaş'ta oynama işiniz hiç de kolay değil. Bazen bir maçla keskin kararlar verilebilir. Tıpkı Rodolfo'nun bir maçın sonunda bir daha Beşiktaş forması giyememesi gibi.

Haftaya Başakşehir-Beşiktaş mücadelesinden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Ligin son 6 haftasına girilirken Beşiktaş'ın şampiyon olduğu herkesin ortak düşüncesi... Yine de final maçının geride kalan haftada enterasan şeyler yaşayan Başakşehir'le oynanacak maç olduğunu düşünüyorum, Beşiktaş'ın avantajına rağmen.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA