Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Demlenmeye üç hafta var

Beşiktaş’ın düşük temposunu Lens, Medel ve Negredo yukarı çıkartır...

Öncelikle seyirci cezasına değineyim. Cezalar caydırıcı oldukça anlam kazanır ve o yüzden vardırlar. Yıllardır verilen seyircisiz cezalarının hiçbir caydırıcılığı olmadığını gördük. Bu cezaları kişiselleştirmedikçe ve bunu uygulamadıkça futbolu anlamsız kılan boş tribünleri, izlemeye devam edeceğiz. Bu uygulamayla kulübü değil futbol oyununu cezalandırıyoruz. Fark çok büyük oluyor tempo olarak... Vodafone Park'ta bunu bir kez daha gördük.
Maçın temposu düşüktü ama bunların klasik sezon başı maçları olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Benim düşüncem 3 ya da 4. haftada oyunların demlendiğini göreceğiz. O zaman değerlendirmek daha doğru olur. İstenilen oyun değil ama bu seyircisiz ortamda istediği sonuç oldu Beşiktaş adına. Oyun gelişmezse, yukarıya taşınmazsa tabii ki sorun olur ama kenardaki Medel, Lens, Negredo gibi oyuncuların zenginliğiyle de bu oyun yukarı taşınır. Dünkü maçta oyunu Antalya'nın savunma anlayışlı oyunu belirledi. Agresif, adam adama savunması ve stoperlere yapılan presle uzun oynatmaya çalışmaları oyunun karakterini çizdi. O yüzden çok kaliteli ve teknik becerinin önde olduğu bir maç izleyemedik. Takım oyunları hakkında yorum yapmak için 4. haftayı beklemeliyiz.
Cenk'e gelirsek... Tabii ki futbolun doğasıdır, gerçeğidir bu. Birinci oyuncu olarak transfer edilenler yine şansı alacaktır. Yavaş yavaş Negredo daha öncelik alabilir. Tek santrfor oynandığında bu doğaldır. Kendini hazır tutması Cenk için büyük bir özellik oldu. Geçen sene 31 maçta oynadı. Bu sene de Negredo'yla beraber önemli ve verimli bir oyuncu olacaktır. Beşiktaş'ın oynayacağı maç sayısı bu sene daha da artabilir. Fakat Negredo bir şekilde Cenk'ten rol çalacaktır. Yalnız aldığı ve gole çevirdiği penaltının da tartışmalı olduğunu söyleyebiliriz.
Son olarak kafalarda belki Pepe'nin yaşıyla ilgili soru işareti vardı ama çok diri, parmak ucunda ve oyun iştahı çok yüksek bir oyuncu izledim. Çok önemli bir iş yaptı Beşiktaş Pepe'yi alarak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA