Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oyun kalitesi skordan değerli

Cenk ve Talisca’nın performansları çok önemliydi. Savunmada ise Pepe ve Atiba müthişti

Beşiktaş, düne kadar hiç gol yememiş Porto'ya 28 dakikada 2 gol attı ve çok güçlü bir oyun yapısıyla rakibini çökertti. Kartal, bunu nasıl başardı?
Ben maçtan önce de söylemiştim... Beşiktaş, artık bu seviyedeki maçları çok rahat oynayacak deneyim ve kalitede bir takım. Bunu dün akşam bir kez daha gördük. Özellikle ilk yarıda deplasmanda daha fazla topa sahip oluşu, etkili ve kaliteli atakları ve iki golü buluşu, Beşiktaş'ın oyun gücünü anlatan göstergelerdi. Belki, Medel oyuna girene kadar yani 45'ten 65'e kadarki bölümde Porto'nun atak devamlılığına izin verdi ama o dakikadan sonra tekrar oyunu kontrol edip skoru 3-1'e getiren bir Beşiktaş performansı vardı. Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 3 puan almak hiç kolay iş değil. Ancak Beşiktaş, dün akşam bunu başaran bir takım gücü ortaya koydu.
Bireysel performanslara baktığımızda Cenk ve Talisca'nın performansları çok önemliydi. Savunma anlamında ise Atiba ve Pepe müthiş bir oyun sergiledi. Dediğim gibi maç boyunca 20-25 dakikalık bölüm hariç hep Beşiktaş'ın istediği gibi oynandı oyun. Bu oyun kalitesi, skordan da değerli bir Şampiyonlar Ligi performansı. Bir tek Şenol Güneş'in dokunuşlarında anlayamadığım, Quaresma çıkarken neden Lens değil de Negredo oyuna girdi? Ancak siyah-beyazlılarda vasatın altında hiç oyuncu yoktu.

Devler Ligi'ne Porto galibiyetiyle başlayan Beşiktaş'ın grupta bundan sonraki serüvenini nasıl görüyorsunuz?
Dünkü sonuçlara baktığımızda grubun avantajlı takımı Beşiktaş diyebiliriz.. Belki çok erken ama ben Beşiktaş'ın bu deneyimli oyunuyla kesinlikle gruptan çıkacağını düşünüyorum. Dün akşam bunun bir çok güçlü ipuçlarını gördük. Beşiktaş'ın dün kazanırken, sürpriz bir sonuçla değil çok doğru ve kaliteli bir oyunla kazanması ümitlerimizi artıran önemli bir etkendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA