Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Güneş geç doğunca...

Bir saat geride kaldığında Galatasaray hücumlarında düz saha, 10 derecelik bir rampaya dönmüş, nefesi yokuşa yetmeyen takımın sahibi Riekerink Bey heyecanlı bir aksiyon filminden keyif alan sinemasever gibi sahayı izliyordu. Deplasman derbisi için Gökhan İnler-Atiba iyi fikir olabilir ama Talisca havalı başlangıç yapmışken onu hamle adamı diye kulübede oturtmak Şenol Güneş Bey için akıllara ziyan bir tercihti. Melo'lu yıllarda Brezilyalı'nın delişmenliğiyle Beşiktaş'a orta sahada üstünlük kuran G.Saray, bunu ilk yarıda Tolga ile başarınca iş Carole-Bruma-Sneijder üçgenine kaldı. İki attılar,daha fazlasını da atabilirlerdi.
Şampiyon kadroya en büyük transfer kilit adamları kadroda tutmaktır. Dün akşam Beşiktaş'ın geçen sezonki ideal onbirinden farklı 6 adam vardı sahada. Güneş'in kafasını karıştıran ve daha kurgulamaya başaramadığı oyunun defosu budur. Beşiktaş'ın Bruma'dan yediği golde çalım yiyen oyuncu yok, refakatçi ise beş kişi! Galatasaray'da Yasin, Beşiktaş'da Olcay futbol aklına sahip olmadıkları ve çevre kontrolü nedir bilmedikleri için oynadıkları futbol tesadüfler üzerine kurulu. Biri 45 dakika oynadı, diğerine Riekerink 79 dakika sabretti ve 0-2'den farka gideceği maçtan anca bir puan alabildi.
İkinci yarıda teknik adamlar arasındaki kalite ve tecrübe farkı Beşiktaş'ı maça ortak etti, son dakikada Josue ve Quaresma kahraman olma fırsatını teptiler. İki değişiklikle çift santrfora dönen, son 10 dakikada Adriano hamlesiyle Talisca'yı forvet arkasına alan Güneş yanlışlarından dönüp, takımı ayağa kaldırmayı başardı ama elindeki aktörlere bir an önce doğru rolü verip senaryoyu yazmazsa her zaman karşısında bir çaylak hoca bulamaz. Özellikle de hatanın telafisinin olmadığı Şampiyonlar Ligi'nde.
Mustafa Denizli sonrasında kağıt kalemi alıp aday listesine 150 teknik adamın ismini yazsanız, kimsenin aklına Riekerink gelmez, gelemez. G.Saray Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu'na bir soru ile bitireyim: Dün takımı iki golde de yakan Chedjou'yu kessin diye "Ben aldım" dediğiniz Serdar Aziz'in sağlığı nasıl, afiyette mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA