Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Kulübedekiler de Türk!

2002 Dünya Kupası’ndaki kadroda yurt dışında forma giyen 11, EURO 2008’de ise 7 oyuncumuz vardı. Rumen hoca, önceki gün Arda, Çağlar, Nuri, Emre Mor, Enes gibi Avrupa’nın önde gelen liglerinde oynayan isimleri yedek bıraktı, Yunus ise tribündeydi

Türkiye'yi 2018 Dünya Kupası'na götürmesi için göreve getirilen Mircea Lucescu'nun işbaşı yaptığı günden bu yana aday kadroya oyuncu bulamamakta zorlandığı yönünde yaptığı açıklamalar geçmiş dönemdeki oyuncu profillerini araştırmamızı gerektirdi. 3.'lük elde ettiğimiz 2002 Dünya Kupası'nda yurt dışında forma giyen 11, EURO 2008'de ise Avrupa Ligleri'nde ter döken 7 futbolcumuz kadrodaydı. İtalyan La Gazzetta dello Sport'a verdiği röportajda "Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray'da yerli oyuncu yok. Milli Takım'ı kurmakta zorlanıyorum" diyen Lucescu'nun, Ukrayna karşısına çıkardığı 11'de bu 3 kulüpten 7 oyuncu yer alırken, Başakşehir'den iki (Emre, V.Babacan), Milan (H.Çalhanoğlu) ve Roma'dan da bir (Cengiz) futbolcu forma giydi. "Yerli oyuncu yok" dediği Beşiktaş'ın 11'inde banko forma giyen Oğuzhan ve Caner'i yedek soyunduran Lucescu, Avrupa'nın dev liglerinde forma giyen Arda Turan, Çağlar Söyüncü, Nuri Şahin, Emre Mor, Enes Ünal'ı yedek oturturken, Yunus Mallı'yı da tribüne yolladı.

YABANCI YASAĞI YOK AMA ONLAR
Yabancı yasağının olmadığı Almanya'nın son Dünya Kupası'nı, Portekiz'in de EURO 2016'yı kazandığı günümüz futbolunda rakibi Ukrayna'nın kadrosunun iki kulüpten kurulduğunu söyleyen Lucescu, Ukrayna 11'inde yer alan oyuncuların, düzenli forma giyen isimler olduğunu söyledi. Oysa ki onlarda da bizim milli takımda olduğu gibi 6 farklı takımdan oyuncu forma giyiyordu ve kulüplerinde ortalama 76 dakika forma giyen Ukraynalı oyuncuların yanında, bizim futbolcularımız 78 dakika ter dökmüştü… O zaman geriye "yerli" bir söz kalıyor: "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA