Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Penaltı atışları böyle olmaz

Fenerbahçe dün diğer maçlara göre biraz kımıldar gözüktü. Orta sahada Emre, Kuyt gibi ağır oyuncular, Mehmet Topal gibi defansa yardım eden oyuncular da olunca Fenerbahçe hücuma çıkmakta zorlandı. Alper'in oynamasıyla sarı-lacivertliler bu kez rakibin üzerine daha çabuk gittiler.
Alper topla hem rakibi geçiyor hem mesafe kat ediyor. İyi güzel ama bazı yerlerde kafaya kaldırıp rakibin defansın dikkatlerini üzerine çekmişken diğer taraftaki arkadaşlarına pas atsa onları gol pozisyona sokacak.
Alper henüz bunu yapacak durumda değil.
Zamana ihtiyacı var. Yani Alper şu an "Hem bisiklete binip hem ciklet çiğneyemiyor." Ancak kesinlikle Fenerbahçe için faydalı bir futbolcu. Mersin İY rakibin üzerine çabuk gidemedi. Sadece bunla kalmayıp defansı da iyi yapamadılar. Maç bazen o hale geldi ki iki takımın son adamları arasındaki mesafe 70-80 metreye çıktı. Aslında bu görüntü hücum eden takım için avantajdır.
Ama faydalanamadılar. Mersin kalecisi Mihaylov iyi şeyler yaptı. Penaltı pozisyonunda hakeme çok itiraz etti ama rakibi pozisyondan penaltı çıkarmak isterken o da rakibine yardım etti. Rakibin ayağına kontrolsüz girerek onun bu ayağını göğsü ile yer arasına sıkıştırdı. Penaltı atışına gelirsek, burada mavi boncuk dağıtamazsınız.
Maç berabere bitseydi ne olacaktı? Biz hesabı İsmail Kartal'a soracaktık, o da futbolcularına. Penaltı atışlarını bu şekle sokmamak gerekir. Mersin mi iyi oynamadı yoksa Fenerbahçe mi iyi mücadele etti? Bence Fenerbahçe, Mersin'i oynatmadı. Maçın daha farklı olması gerekirdi.

EL KARARI VAR SARI KART YOK
Hakemin tartışılacak çok kararı var.
Ama maalesef Türkiye'de hakem kalitesi bu! Bülent Yıldırım, FIFA klasmanından "atletik dersten" geçemediği için çıkarıldı.
Bu "atletik dersten" geçemeyen hakeme Türkiye'de üst düzey maç veriyorsunuz.
Bu demektir ki başka yetişen bu maçı idare edecek hakemin yok!
İki gündür izlediğim Süper Lig maçlarında şunu görüyorum; kiminde futbolcu elleri açık havaya sıçrıyor, top geliyor eline değiyor. El kararı var, sarı kart yok. Kiminde vücuda yapışık, top gelip eline değiyor. Hakem faul veriyor, gidiyor gol oluyor.
Yani pozisyonlar siyah ile beyaz kadar farklı. Demek ki bu hakemlere bu işin eğitimi tam verilmemiş! Buradaki yorumun ana fikri, temeli şudur; ellerini kollarını normalden daha fazla açtığın zaman top vurdu mu bu çarpmaya girmez, topla oynamaya girer! Bu kadar basit. Ama hakemler bu pozisyonlarda maalesef kafalarına göre karar verip sonuca tesir ediyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA