Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bu Galatasaray adamı delirtir

Öyle bir maç ki yazılacak çok şey var.
Galatasaray iyi işler yapıyor. Hücumda yaptığı bu iyi işleri defansta öyle işler yaparak çürütüyor ki taraftarını da delirtiyor.
Önce "Zorlanır" diyorsunuz, sonra "Çok rahat bu maçı alır" diyorsunuz. Oyun öyle bir şekilleniyor ki "Bu maçtan galip çıkamaz" diyorsunuz. Peki bunlar nasıl oluyor?
Aynen teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun yaptıkları gibi...
Geldiğinden bu yana iyi işler yaptı. Bu sahaya yansıdı. Ama Hamza iyi yaptığı şeyleri, "Ben bu tabloyu çok güzel yaptım" diyerek karşısına geçip seyretmeye başlayınca oyunun gidişini de elinden kaybediyor, maçı da. 3-1 öndesin. Artık Karabük'e öldürücü darbeyi vurman lazım. Yılmaz Vural kendi takımının çapına göre her şeyi zorluyor. Her şansı deniyor. İşte bu sıralar Hamza hoca maçı seyrediyor!
Çok ani bir veya iki hamle yapsa maçı tehlikeli hale sokmayacaktı. Yani maç 3-2 ye gelmeyecekti.
Orada geç kalıyor.
Muslera çok iyi bir kaleci. Aksini iddia eden yok. Ama Galatasaray'ın yediği gol sayısına bakıyorsunuz çok fazla. Bu şunu gösteriyor; alın Muslera'yı Galatasaray kalesinden bugünkü şampiyonluğa oynayan Galatasaray'ın yerinde yeller eser! Bruma tam Sırat Köprüsü'nde.
Üzerinde biraz işlense bir şeyler yapılsa alıp götürecek. Belki de 4-5 maçı kurtaracak oyuncu görünümünde. Ama böyle giderse Sırat Köprüsü'nden düşecek gibi. Buradaki olay Bruma'da mı, yoksa eğitiminde mi? Bu da Hamza hocanın sorunu. Öyle veya böyle 6 tane gol var. Ve bir de sahada Sneijder diye bir oyuncu var.
Aslında yanındakine ayak uydurabilseler daha da farklı şeyler olacak ama onun gibi düşünemiyorlar.
Oyun yavaş oynandığı zaman Hamit, Melo'nun görevini yapıyor. Hızlı oynandı mı oyundan düşüyor. Ama topu kullanma, oyuna servis etmede Melo'dan iyi. Selçuk çok çalışıyor görünüyor ama öyle pozisyonlarda top kaptırıyor ki hepsi Galatasaray kalesinde pozisyon oluyor. Umut güzel bir gol attı. Ama Galatasaray'ın aradığı santrafor mu?
Değil! Burak ondan iki tık önde. O da tr-i bünde! Galatasaray bin tane sağ bek aldı hala Sabri oynuyor! Neyse biz bizdeki futbol kalitesine göre yorum yapalım. Heyecanlı bir maçtı, 6 tane gol vardı. Kalite var mıydı? Zaman zaman!
Seyirci memnun kalmışsa bize fazla laf söylemek düşmez.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA