Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bir dakika Hamza Hoca!

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'a geleli 4 ay oldu. Bu transferleri Hamza yapmadı. Gönderilen oyuncuları da Hamza söylemedi, bunların hepsi tamam. Bunlar Hamza'nın kendisini kurtaracak cümleleri olabilir. Ama Hamza kardeşim; geleli 4 ay oldu. Bu kadar süre zarfında maça başlarken hâlâ dün akşamki kadroyu sahaya sürüyorsan sana "Bir dakika arkadaş" hatta "Pardon" derim. Neden?
Hamzaoğlu'nun dün akşamki taktiği şuydu: Bir adama önce eşeğini kaybettireceksin, sonra da bulduracaksın ve adamı sevindireceksin. Arkadaşlar dün akşam sahaya çıkan kadroya bir bakın; topu en iyi yerden oyuna sokacak, rakibi şaşırtan şekilde pas verecek iki tane adam var Galatasaray'da. Birisi Emre, diğeri kaleci Muslera. İkisi de topu çok iyi yerlerden oyuna sokuyorlar. Bunun haricinde bana üçüncü bir adam söyleyin. Biliyorum hemen diyeceksiniz ki Selçuk. Onu bir kalem geçeceksiniz. Hangi maçta sürpriz bir top attı da gol oldu. Hangi maçta rakip atağa çıkarken inanılmaz derecede mücadele ederek topu kesti. Beyler kendinizi kandırmayın. Bazı Galatasaraylı futbolcuların önce Melo'dan utanmaları gerek. Adam insan vücudunun temel direği olan belinden ameliyat oluyor ve kısa sürede geliyor dün geceki maçı oynuyor. Umut'a bir bakın, Olcan'a bir bakın. Bunların hangisi Melo'dan daha diri ve etkili? Şu bir gerçek; Emre'yi çıkarın Galatasaray hücum gücünü kaybeder. Araya sürpriz top atacak, bu takımda aradan çıkıp şut atacak ve daha da önemlisi bire birde rakibi eksiltecek Emre'den başka bir futbolcu yok. Buna bir de sonradan giren Yasin'i katarız. Yasin her geçen gün üzerine koyarak oynuyor. Bunlara Bruma'yı katarız. Ama Bruma ya teknik adamların noksanlığından ya da kendisinden dolayı hâlâ beklenen düzeyde değil.
Hakem Mete Kalkavan gördüğünü çalmaya çalıştı, kötü yönetmedi. Bence iki tane hatası var. 33. dakikada ceza alanına girerken Selçuk'a yapılan hareket faul ve sarı karttı ama aut verdi. 68'de kontra bir topta Gaziantep hücuma çıkarken taç çizgisi yanında yaptığı hareket yine faul ve sarı karttı. Ama genelde teknik direktörlerin ve futbolcuların yanında onun yaptığı hata bence devede kulaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA