Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Korkmazsanız hakem olursunuz

Bu Pierro olayına bayılıyorum… Göz var, mantık var.
Pierro'ya ne verirsen onu alırsın.
Yayıncı kuruluş Pierro'yu ayarlamış 14 santim aynı Pierro'yu TRT ayarlamış 2 cm çıkmış.
Bir de ben yapayım, bakalım kaç santim çıkacak!
Yıllar önce yayıncı kuruluşta çalışırken bir Pierro uygulaması yaptık. Gündem topun çizgiyi geçip geçmediğiydi. Bizim yaptığımız programda top gol oldu.
Aynı gün, aynı saatte başka bir televizyon da başka bir Pierro getirmiş onunkinde gol olmamış.
15 gün Türkiye bu Pierro ile dalga geçti. Allah büyük ya o olaydan 20 gün sonra yine bir Beşiktaş maçında "top çizgiyi geçti mi geçmedi mi" tartışması oldu. Yanlış hatırlamıyorsam kalede Zafer vardı. Pozisyon da Alsancak Stadı'nın duvar tarafındaki kalesinde cereyan etti. Ben de maçtayım, pozisyona uzağım ama tüm taraftar bana döndü: "Hocam bakalım sizin Pierro ne diyecek öbürü ne diyecek" diye dalgasını geçti. Pazar günü yayına girdi. Yönetmen devamlı kasetlerle odaya girip çıkıyor. Şansal, Uğur'a sordu "Pierro'cu çalışıyor mu?" Son gelişinde Uğur, Şansal'ın kulağına bir şeyler söyledi. "Ne oldu" dedim. "Pierro'cu topu sokayım mı çıkarayım mı diye soruyor" dedi. Ben de kontak attı. Dedim ki içeriye gelirsem o topu….
Devam ettim gittim…. Ondan sonra da Pierro'cunun sonu oldu. Kestirmeden bir şey söyleyeyim; ofsayta koldu, kafaydı, omuzdu girdi mertlik bozuldu.
Futbol ayakla oynanan bir oyun. Benim bir prensibim vardır.
Beğenirsiniz beğenmezsiniz, ofsayt şüphen varsa devam et gol olsun. Futbol gol demek.
Penaltı şüphen varsa verme.
Zaten şüpheleniyorsan bir sakatlık vardır demektir. Gole prim vereceksiniz, tamam… Sarı kartı mümkün olduğu kadar az kullanacaksınız, tamam… Maçları mümkün olduğunca 11-11 devam ettirin. Siz atmayın, futbolcu kendini attırsın. Korkmayın her maçınız son maçınız olabilir. O zaman hakem olursunuz.

Şampiyonluk yarışına hakemlerin etkisi olur mu?


Hakemler şampiyonluğu belirler mi? Dağlara taşlara yaparlarsa belirlerler. Futbolcu hakeme saygı duyarsa, kararına da saygı duyar. Yönetici hakeme saygı duyarsa, futbolcu da saygı duyar. Hakemler de doğru işler yapmaya başlarlar. Ama maalesef hala büyük takım küçük takım sorunu, verilen kararlarda net bir şekilde devam ediyor. Yani dikkat edin belki kendi aralarındaki maçlarda şampiyon belli olmayacak ama hangi büyük takım küçük takımı badem yaparsa o şampiyon olacak. Bunu da sağlayacak olan hakemdir. Kör gözün parmağına görüyoruz.

YARIN:

Şampiyonluk ipini kim göğüsler?
Hangi hoca takımda kalır?
Yanal'ın zirveye etkisi ne olur?


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA