Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Nal toplatır

"Beşiktaş 'feda' dedi, 'cefa' dedi, sonunda şampiyon oldu. Doğru bildiği yolda devam ederse, 4 yıl daha F.Bahçe ile G.Saray nal toplar. Tek tehlike içerdeki grupların birbirlerine silah sıkması olur"

Beşiktaş önce 'feda' dedi, paraları kıstı, sonra musluğu kıstı. Sonra 'cefa' dedi, Türkiye'nin dört bir yanında maç yaptı. Aziz Yıldırım'a gitti Fikret Orman, 'Sizin sahanızda oynayabilir miyiz?' dedi. Aziz Yıldırım'ın cevabı enteresan!
'Sen önce bir Galatasaray'a git, onlar 'evet' derse ben de stadı vereceğim' dedi. Fikret Orman bunun üzerine Galatasaray'a gitti. Lise mezunlarından kurulu olan Galatasaray Yönetimi 'hayır' cevabını verdi. Yani Fikret Orman iki taraftan da ret aldı.
Galatasaray vermeyince, Fenerbahçe de vermedi sahasını. Konya'da, Ankara'da oynadılar, Olimpiyat Stadı'nda oynadılar, Başakşehir'de oynadılar. Bu karşı tarafla olan mücadeleleri...
Bir de kulübün içinde liderlik yarışı vardı.
Ahmet Nur Çebi ve ekibi ile... Ve de Mete Vardar sorunu... Yani tabiri caizse Çarşı da karışıktı. Siyahbeyazlılar hem şampiyonluk mücadelesi verdiler rakipleriyle hem de içerde bir liderlik kavgası...
Sonunda liderlik savaşı da Fikret Orman'ın lehine bitti, Beşiktaş şampiyon oldu.

TÜRK FUTBOLUNDA BİR DÖNEM BİTTİ
Aslında Beşiktaş'ın bu seneki şampiyonluğunun arkasında yatan olay şu... Kulüp içi çekişmeler her takımda olabilir. Ama Beşiktaş belli paralarla belli prensiplerle öyle güzel işler yaptı ki; Fikret Orman'ın söylediği bir cümlede olduğu gibi 'Herkesin bir düşündüğü, bildiği vardır ama bir de Allah'ın bildiği vardır...' Sonucunda belli bir yere geldiler.
Aslında Beşiktaş'ın bilerek veya bilmeyerek bu seneki başarısı Türk futbolundaki bir dönemin bitişi, bir dönemin başlangıcıdır. Yani milattan önce, milattan sonra diyebilirsiniz.
Burada bir dakika duralım... Eğer Beşiktaş sistemini değiştirmez, şirazesini şaşırmazsa, bu bildiği doğru yolda devam ederse önümüzdeki 4 yılda bu Fenerbahçe ile bu Galatasaray nal toplarlar ve bu Beşiktaş çok büyük işler yapar.
Buradaki büyük tehlike, Beşiktaş'ın içindeki grupların birbirlerine silah sıkması olur.
Yani ayaklarına...

IŞIKLARI NİYE SÖNDÜRDÜNÜZ?
Kupa töreni yapılıyor, muhabbetler iyi. Kakara kikiri. Sonunda bir anda ışıklar sönüyor. Beşiktaş'a kupasını Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören veriyor. Peki neden ışıklar sönüyor? Yıldırım Demirören ışıklarda gözükmeyip, tepki çekmesin diye. Peki niye tepki çekecek? Onu da bana sormayın, Yıldırım Demirören'e sorun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA