Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Pereira’nın hediyesi

Lig şampiyonluğunu Beşiktaş’a veren Pereira, Türkiye Kupası’nı da G.Saray’a elleriyle hediye etti. Hayırlı olsun!

Galatasaray, ilk yarıda daha etkiliydi. İstediklerinin çoğunu sahaya yansıttı. Daha çok sol taraftan Sneider ve Podolski ile Şener'in kanadına hücum ettiler. Fenerbahçe, Şener'i çok yalnız bıraktı. Yardıma gitmediler. Buna karşılık Fenerbahçe, Volkan Şen ile Semih'in tarafına çalıştı. Semih çabuk bir oyuncu değil, süratli de bir oyuncu değil. Karşısındaki Volkan Şen ise tam tersine çok çabuk ve süratli bir oyuncu. Galatasaray, Semih'i fazla hücuma sokmadı. Herhalde yeni evli olduğu için fazla ileri gitme, dönemezsin demişler. Galatasaray'da iki tane sol ayaklı oyuncu var: Podolski ve Sinan Gümüş. Bir de Emre Çolak'ı ekleyin. Bu rakip için çok ters! Top çevirmede rakibe ters gelme bir takım için büyük avantajdır. Sağdan sol ayaklı ortalar defansı inanılmaz rahatsız eder. Pis toplardır. Fenerbahçe'de böyle bir üçlü yok.
Sneijder, Podolski, Emre Çolak ilk yarıda orta sahada sazı ellerine aldılar. Ama Fenerbahçe'ye bakıyorum, sazı eline alan yok. Saz kenarda duruyor ama eline alan yok. Şahsi birkaç pozisyon ürettiler o kadar. Ama diyeceksin ki orta sahada kim oynuyor? Mehmet Topal var Josef var. Böyle olunca top Galatasaraylı oyuncuların ayağına daha fazla yakışıyor tabii ki. Fenerbahçe'ye bakıyorum bir şey yapması lazım ama yapmıyor. Hiçbir şey yapamıyorsa Galatasaray'ın oyununu çomaklaması lazım. Tekere çomak sok, onu boz. Onu da yapmıyorsun.
İkinci yarıya başlarken Vitor Pereira, Robin van Persie'yi alıyor, kabulüm. Ama ona top götürebildin mi ki ilk yarıda? Götüremedin! Fernandao'ya da top götürmezsen o ne yapacak!
Galatasaray'da Sneijder'in çıkması dezavantaj oldu. Böyle bir maçta böyle bir isim her zaman avantajdır. Sneijder oyunun kaptanıydı. Alıyordu, veriyordu, terse dönüyordu. O çıkınca Galatasaray o organizasyonları kaybetti.
Oyun Fenerbahçe lehine terse döndü. Ama Pereira burada yanlış yaptı. Markovic'i alacağına çift santrfora dönebilirdi. Hiç olmazsa çift santrfor oyna. Galatasaray'ın en zayıf yanı defansı. Bu ikili Van Persie ile Fernandao iyi işler de yapıyorlar birlikte. Ayağına kurşun sıkmak gibi bir şey oldu Van Persie'nin çıkması. Pozisyon geliyor ayağına kullanacak adam lazım. Van Persie gibi bir adam lazım ama o yok. Galatasarayın fizik olarak ne olduğu belli. Sen atamazsan, yıkacaksın. Yıkmak için bir değil iki adam lazım. Sen iki adam varken niye birini çıkarıyorsun?
Lig şampiyonluğunu Beşiktaş'a veren Pereira, Türkiye Kupası'nı da Galatasaray'a elleriyle hediye etti, hayırlı olsun!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA