Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Biz bitmişiz kardeşim!

Bazı şeyleri tadında bırakmıyoruz. B..unu çıkarıyoruz. Neymiş efendim, "Biz bitti demeden bitmezmiş..." Yahu kardeşim! "Biz bitti demeden bitmişi" bırakın zaten biz bitmişiz.
Arda Turan çıkana kadar bir kişi eksik oynadık. Arda Turan, Türkiye'ye gele gide, reklam filmi çevire çevire fazla yorulmuş olmalı! Bakınız, futbol çeneyle oynanmıyor, koşarak oynanıyor. Bir tarafta Arda Turan diye bir oyuncu var, Milli Takımımızın el freni... Yürüyecek hali yok. 20 metrekarede futbol oynuyor. "Her topu bana verin" diyor, "Her topu ben atayım" diyor. Sağa sola konuşuyor.
Bir de rakip takımda Modric diye bir oyuncu var. Adam sahanın her yerinde mücadele ediyor. Koşuyor, topu almak için boşa çıkıyor. Bizdeki Arda Turan gibi arkadaşının ayağından gidip topu alıp, oyunu yavaşlatmıyor. Bir orta sahamız var. Ver geriye, ver yana. Tut, tekrar geriye ver. İleriye oynayan yok. Böyle futbolu rahmetli babam da oynar mezardan çıkıp. İlerde bir tane futbolcu bırakmışız kaderine, adama top gitmiyor. Adamı oyundan alıyoruz. Neye göre oyundan alıyoruz anlamak mümkün değil. Adama on tane top attınız da adam gol mü kaçırdı, topu mu ezdi? Adama top veremediniz ki!
Peki arka taraf ne yapıyor? Çekilmişler geriye, beyefendilere bir de okey masası kuracaksın taş oynayacaklar. Ne güzel dünya! Niye ileri çıkamıyorlar? Çünkü rakip takımın her futbolcusuyla teke tek kalırlarsa adamlar çalımı basıp gidecekler. Doksan dakika maçı televizyondan izledim, doksan dakika boyunca maçın hareketli anlarında bizim en geride oynayan adamla en ilerde oynayan adam arasındaki mesafe açıklığı yüzünden bizim takımın on futbolcusu bir arada ekranda gözükmedi. Ama Hırvat takımının ben on futbolcusunu sıkça gördüm.
Dün zavallı bir futbol ortaya koyduk. Bu durumun da tek sorumlusu vardır: Fatih Terim. Maçta bizim takımdan 'şu çok iyi oynadı' diyeceğiniz kim vardı? Yediği şanssız vuruş golünde topa geç yatmasına rağmen maçın genelinde kaleci Volkan iyi işler yaptı. Ne hücum yapabildik ne defans. Maç 1-0 bittiyse futbol adına şansımız vardı ondan.
Hakem maçın genelinde iyiydi. Yine alakasız yerlerde sarı kartlar gördük. Maç yarım saat daha uzasa veya Volkan Şen maça yarım saat erken girse gene atılacaktı. Şimdi rakibimiz daha zor; İspanya. İşimiz mucizelere kaldı. Anlaşılıyor ki bu kafada devam edersek bırakın "Biz bitti demeden bitmeyi", son maça çıkmadan da dönebiliriz.
Maalesef Türkiye'de oynanan futbolun Milli Takım daha da altına düştü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA