Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Makine tam çalışmıyor tekliyor!

Beşiktaş’ta makine tam çalışmıyor. Bunları galip geldiğinde görmezsen, mağlup olduğunda ağlamayacaksın

Maç başlıyor top da ortada dolanmaya başlıyor. 10 dakika geçince iki takım arasında bayağı fark olduğu gözüküyor. Nitekim gol de geliyor. İyi güzel de gelen golden sonra Beşiktaş yine aynı şekilde oynamaya devam ediyor. Halbuki senin elindeki imkanlar farklı. Golü atmışsın, hala kontrolsüz hücum ediyorsun. Bunun yüzünden de kalende saçma sapan gol pozisyonları görüyorsun. Tamam fazla etkili değil ama yine de görüyorsun. O zaman ne yapacaksın. Zaten golü atmışsın istediğin zaman gaza basacaksın istediğin zaman frene basacaksın. Beşiktaş henüz bu kapasitede değil. Bazen aynı ritimde oynuyor. Bazen gereksiz süratleniyor, bazen de duruyor.
Şenol Güneş'in kafasında acaba ilk 11 belirlendi mi? Yani gözü kapalı sayabileceğiniz. Bence değil. Rotasyon, rotasyon diyorlar.
Arkadaşlar iyi güzel de rotasyon motasyon sonunda olur atimasyon. Onun için futbolda sağlam oynayacaksınız. Futbol maceraya gelmez. Futbol; "Ben daha iyiyim" demeye gelmez. Futbol; "Ben daha büyüğüm" demeye gelmez. Mesela Beşiktaş, Gomez'in yerini doldurmuş değil. Gomez gidiyor. Gomez kim? Alman Milli Takımı'nın santrforu. Gomez geldiğinde banko oynuyordu, Cenk yedekti. Sen Aboubakar'ı aldın, Aboubakar hala maça bakar! Bazen yedek kulübesinden bakar, bazen sahanın içinden. Senin santraforun çok para verdiğin Aboubakar mı Cenk mi? Talisca iyi bir transfer belli. Zaten bakın ilk gol iki orta saha adamından geliyor. Gökhan İnler veriyor, Talisca atıyor. Ama Beşiktaş'ın daha hala bir şekle ihtiyacı var. Neden? Çünkü geçen seneki şekil bozuldu. Geçen seneki şekildeki iki assolist Gomez ve Sosa yok. Şenol şimdi yeni şekille uğraşıyor. Siyah-beyazlı idareciler atıp tutuyorlardı: 500 Euro, 1000 Euro verirsek Gomez bizde kalır diye. Şimdi yöneticiler "Gomez, Wolfsburg'a bu paraya gider mi" diye kovalıyorlar. Dün gece oynayan kaleci Fabri iyi kumaş. Israr etmek gerekir. Siyah-beyazlılar zorlanmadan kazandı. Niye? Çünkü Akhisar ne geçen sene ne de evvelki seneki Akhisar değil. Onların da kimyası bozulmuş. Beşiktaş'ta makine henüz tam çalışmıyor. Bazen işliyor, bazen tekliyor. Bunların galip geldiğin gün görmezsen yarın mağlup olduğunda ağlamayacaksın. Bülent Yıldırım az hatayla maç yönetmeye başladı. Eski eyyamcılığını bırakmış.
Herhalde diyor ki: Bu saatten sonra büyüklere yağ çekmeye gerek yok. "Ne görüyorsam onu çalayım" diyor. Bence doğru da yapıyor. Tosic'in pozisyonu tartışılıyor. İyi güzel de yayıncı kuruluş bir pozisyon gösteriyor rakip kendini atıyor, bir pozisyon gösteriyor sanki mücadelede bir darbe var. Çözebilene aşk olsun. Nasıl olsa Digitürk'ün bir sahibi yok. Bir günü biri hesap sorar o gün düzgün çekim yapmaya başlarlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA