Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

İte-kaka 3 puan!

Sarılacivertli takımın bu orta saha yapısıyla başarılı olması zor. Yarın biraz ciddi takımlarla oynayınca bütün hatalar gözükecek.

Fenerbahçe bildiğiniz gibi... İte kaka... Her şeyi bir tarafa bırakalım, Fenerbahçe seyircisi maça gitmiyor. Sebebi de takımının kötü futbol oynaması. Hatta televizyondan da seyretmiyor çoğu. Haklılar mı? Haklılar. Neden? Belli bir ekonomin olur, bazı şeyleri yapamazsın, para harcayamazsın, iyi futbolcular alamazsın, iyi oynayamazsın. Ama bu kadar para harcayıp, sonunda böyle bir takım kurup ve böyle futbol oynarsan, seyirci maça gelmez.
Gaziantep aman aman bir takım değil. Fenerbahçe'nin sıkletinde değil. Ama onların da kafa yapıları arızalı. İkinci yarı başlıyor, 1-0 mağluplar. Biraz top oynamaya başlıyorlar, Golü de buluyorlar. Öldürücü darbeyi vursalar Fenerbahçe nakavt olacak. Hep küçük düşünce var ya 'ufak olsun benim olsun'. Başlıyorlar topa vurmaya. Bakınız beyler! İstanbul'da üç büyüklerden puan alacaksanız topa uzun uzun vurarak alamazsınız. Pas yaparak, topa basarak, boşa çıkarak, rakibi eksilterek oynarsanız ancak puan alabilirisiniz. Gaziantep saçma sapan işler yapmaya başlayınca hiç olmayacak bir korner oluyor. Haliyle de duran toptan bir gol. Sonra Antep 2-1 mağlubiyete düşünce bu sefer yine pas yapmaya başlıyorlar, topa vurmamaya başlıyorlar, Fenerbahçe gene oyundan düşüyor.
Sarı-lacivertlilerin bu orta saha yapısıyla başarılı olması zor. Ne yapacakları onların sorunu. Ama yarın biraz ciddi takımlarla oynayınca bütün hatalar gözükecek. Geçen hafta 2. Lig'e düşecek Kasımpaşa ile oynadılar, herkes methiyeler yazdı. Peki dün akşam ne oldu? Yine aynı görüntüler.
Fenerbahçe Yönetimi'nin ne yapıp edip seyirciye çözüm bulması gerekir. Bu yönetim ve başkan bütün diğer taraftarları ve takımları Fenerbahçe'ye karşı bir cephe haline getirdiler. Aslında bunu yapmak büyük bir başarı! Kolay kolay kimse yapamaz. Hangi takım şampiyonluğa oynarsa diğer bütün takımlar onun yanında hareket edip, Fenerbahçe'ye cephe alıyorlar. Peki bu bir organize iş mi? Hayır. Bu, verilen saçma sapan beyanatlar ve ikili münasebetlerin sonucu. Olayı yalnız sahada ararsak çözemeyiz. Saha dışı da saha içine yansıyor.
Bu sene Merkez Hakem Kurulu hakemlere herhalde biraz avantaj uygulayın talimatını verdi. Aslında iyi de bir olay. İkili mücadelelerde avantaj riskinde yüzde 10 hata olabilir. Ancak hiç olmazsa zaten seyir zevki olmayan futbolumuzda biraz tempolu maçlar seyrederiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA