Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

İmitasyon takım!

Türkiye'de yeni moda var "rotasyon" diye... Bir de Türkiye'de yıllardır "imitasyon" var. Hem de her şeyin imitasyonu var. Saatin, çantanın, ayakkabının... Haliyle bu rotasyonda da fazla şans bulamayan, kaliteleri daha düşük oyuncular, yani imitasyonlar oynuyor. Sonra bakıyorsunuz imitasyonlardan bir şey olmayacak, tekrar gerçeğe dönüyorsunuz. Bunun adına "rotasyon" diyorlar. Bu rotasyondan ben bir şey anlamıyorum. Dünyanın büyük takımları, yani bu işin babaları hiç rotasyon yapmıyorlar. Onlardaki oyuncular insan değil, uzaydan gelmişler. Üç günde bir maç oynayamazlar. Bizim futbolcular dışarıdan da gelseler, içeriden de olsalar. Hepsi altın ve pırlanta oldukları için rotasyon yapmak lazım.
Birileri çıkıp bana desin ki; Beşiktaş iyi futbol oynadı... Hiç kimse bunu diyemez. İkinci yarı biraz mücadele ettiler o kadar.
Onda da Rizespor, Beşiktaş'ın arka tarafına gidemedi. Bu gidememek fikir olarak değil, tamamen Beşiktaş'ın etkisi altında kalmaktan kaynaklı. Beşiktaş'ın geçen seneki futbolunun yerinde yeller esiyor. Geçen yılki o organizasyon yok, şahsi becerilerle oynuyorlar.
Aboubakar diye bir futbolcu aldılar, enteresandır Şenol onu rotasyona sokuyor, ikinci yarıda oynatıyor. Hani Aboubakar her maç gol atıyor ya, muazzam da yoruluyor. Adamcağızı dinlendirmek lazım! Bakınız, birisi bana sorsa "Aboubakar dün ne yaptı?" diye... Şu cevabı veririm; 90+3'te süper bir iş yaptı. Beşiktaş'a dün gece en faydalı hareketi oydu.
Peki ne yaptı? Golü atan Adriano'nun şutunda kafasını eğdi, vücudunu çekti topun önünde... Beşiktaş cumartesi günü oynamaya isyan ediyor. Şimdi Beşiktaş'ın isyanına millet diyor ki; "Kardeşim Fenerbahçe perşembe oynadı, pazar oynuyor. Beşiktaş çarşamba oynadı cumartesi oynuyor." Zaten buna kimse bir şey demiyor. Ama Beşiktaş şunu söylüyor: Kardeşim bu ligde şampiyonluğa giden 3 tane takım olacak bu belli. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş... Beşiktaş, "Bizim rakibimiz Galatasaray cuma veya cumartesi oynamıyor da pazar öğleden sonra oynuyor. Pazar öğleden sonra ben de oynayabilirdim" demek istiyor ama şimdiden "Galatasaray'a koltuk çıkılıyor" demek işlerine gelmiyor.
Beşiktaş'ta Tosic, kaleci Fabri iyi işler yapıyor, bir de Caner... Beşiktaş'ın geçen yılki keyifli futbolunu hala göremedim. Dün de uzaktan tesadüf golle kazandılar. Ama şu bir gerçek ki bu böyle gitmez. Şenol Güneş de "rotasyon" diye milleti uyutmasın.
Cüneyt Çakır, Tolgay'a gözünün önünde faul yapıldı. Mesafesi 5 metre... Es geçti. İtiraza sarı kart gösterdi. Gözlemcisi de Çakır'ın bu 5 metreden görememesini görmüştür sanırım. Onun haricinde zaten hakemlik bir şey olmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA