Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

G.Saray karar vermeli!

GALATASARAY-ANTALYASPOR
Heyecan olarak güzel maç oldu. Üst düzey kalite var mı? Hayır... Bence maçın en güzel yanı tribünlerin dolu olmasıydı. Boş tribünler ne oynayana ne de seyredene keyif veriyor. Seyirci bir yerde iki takımı da itiyor. Birini artı itiyorsa diğeri bundan eksi de etkilense, o da tahrik oluyor ve iy i mücadele etmeye çalışıyor.
Sarı-kırmızılıların bir şeye karar vermeleri lazım. İyi pas yapan oyuncuları var, tamam... Peki bunu rakip takımın göbeğine verkaçlarla giderek mi çözecekler, topu kenar çizgilere indirerek mi? Ortadan bu işi yapmaya kalkarlarsa, rakip biraz akıllı olduğunda zorlanırlar. Tıpkı Antalyasporlu Diego gibi... Bir oyuncu çıkar ve senin bütün hücumlarına kafa tutar. Ama kenara ve çizgiye indiğinde bütün defansı oyundan düşürürsün. Bakın Galatasaray'ın attığı ikinci ve üçüncü goller, bu son cümlelere uyuyor. Siz bu topları biraz daha dışarlardan getirseniz o zaman Eren sahneye çıkacak. Galatasaray oyunu ortaya sıkıştırırsa Eren'i göremezsiniz.
Bruma, yine çabukluğunun avantajını gösterdi. Sinan da iyi olursa Galatasaray'ın hücum gücü çok farkeder. Podolski için fazla söze gerek yok. Alman Milli Takımı'nın oyuncusu. Podolski uzun süredir sakat diyorduk, adam sahaya çıktı, sakat olmayandan çok daha iyi oynadı. İyi kumaş, o gol vuruşları kolay işler değil. Belki seyrederken size kolay gelebilir ama o vuruşları yapmak ustalık ister. Hakemin iki büyük yanlışı vardı. Birincisi: Topla çarpıştı. İkincisi: Antalyasporlu oyuncu protesto için elindeki topu 4. hakemin kucağına koydu.
Hakem, arkadaşını buralarda satmayacak. Bu konuda futbolculara da bir uyarım var: Beyler, o topu kucağına koyduğun hakem belki bir belki iki hafta sonra karşına orta hakem olarak çıkabilir. O yüzden yan hakemlerle münasebetlerinize dikkat edin. Eskiden onları şamar oğlanı gibi kullanıyordunuz. Ama bu sene öyle olmayacak gibi. Her hakem de dünkü gibi olmaz, sarıyı çıkarıverir...
Bakınız, bu maç kaçta oynandı, saat 16.00'da... Çoluk, çocuk herkes maçta, hava güzel. Maç bitimi herkes makul saatte evine döndü, yemeğini yedi, uyudu... Bu en çok çocuklar için önemli. İyi nesiller, sportif nesiller yetiştireceksek, bazıları istedi diye gece 21.00'de maç oynatmayacağız.
Bazıları ukalalık yapıp Şampiyonlar Ligi'ni örnek göstermesin. O lig çok farklı. Bakınız, Premier Lig maçları saat kaçta oynanıyor? Gündüz maçlarına daha fazla önem verilmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA