Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

G.Saray’a ikinci yarı ne oldu?

GENÇLERBİRLİĞİ-GALATASARAY
Beşiktaş'tan 1 saat sonra G.Saray maçı başlıyor. İlk yarı bir G.Saray izliyorsunuz, çok iyi. Herkes birbirine yardım ediyor. Topu kaptırınca 10 kişi
birden
topun arkasına geçiyor ve topyekün oynuyorlar. 2. yarı bir G.Saray sahaya çıkıyor. Bu sefer 10 tane G.Birliği futbolcusuna karşı bir tek Muslera oynuyor. Yani dün eğer G.Saray 3 puanı çıkardıysa bunu Muslera'ya borçlu.
Dün Riekerink, Sabri'yi neden oyundan aldı anlamadım. Sabri kötü oynamıyordu, iyi de mücadele ediyordu, temposu da iyiydi. Mutlak bir sebebi vardır ama bu tarz hareketler futbolcuları yaralar. İlk yarı Galatasaray, Gençlerbirliğili futbolculardan daha fazla mücadele edince, teknik olarak da iyi olduklarından güzel bir görüntü verdiler. Peki 2. yarı bu G.Saray gitti, niye öteki Galatasaray geldi! Özellikle 2. yarı orta saha çöktü. Gençlerbirliği araya attığı her topta pozisyon yakaladı. Sağdan sol ayaklı Aydın her pozisyonda Galatasaray'a tehlikeli oldu. Serbest vuruşlar da dahil. Burada da ofsayt pozisyonları G.Saray'ı kurtardı. Selçuk ilk yarı kımıldadı ama 2. yarı yok. O sahneye çıkmayacak da kim sahneye çıkacak! Ciğerci çok çalıştı. İkili mücadelelerde de etkili. Ama aynı şeyleri Yasin için söyleyemeyeceğim. Çok çalışıyor gözüküyor ama iş bitirecek yerlerde yok. Bruma'dan faydalanamadılar. 90 dakikanın bitiminde "Bu maçın hakkı nedir?" derseniz, G.Birliği açısından en kötü berabere bitmesi gerekirdi.
Eren, istediği topları alamıyor. Az top geliyor o da maça ısınamıyor. Haliyle oyunun içinde olamıyor.
Çok arada gelecek pozisyonlarda da soğuk kaldığı için istediği vuruşları yapamıyor.
Cüneyt Çakır zorlanmadı. Ama şu bir gerçek Türkiye'de hava topunda kambura yatanla, kafaya çıkan futbolcuları çok hakem çözemiyor. Dün gece iki pozisyonda Çakır doğru karar verdi. Komitenin bunu çözenlerle, çözemeyenlere görüntülerle bunları hakemlerin gözlerine sokmaları lazım.

Futbolcular isyan etmeli!
Sneijder dünya yıldızı tamam ama oynamadığı maçta bu kadar fark edilmesine bence Galatasaraylı diğer futbolcuların tahrik olmaları lazım. Ve isyan edip "Ne var kardeşim, biz futbolcu değil miyiz? Biz de bu işi yaparız" demeleri lazım. Tamam bu maçı Sneijder'siz kazandılar. Geçen maç da öyle Antalya'da. Ama Sneijder olduğu zaman daha farklı oluyor. Hoş Sneijder de aylardır gol atamıyor. Tamam Sneijder'in eksikliği hissediliyor ama ne kadar? O zaman şöyle düşünelim Galatasaray'da iki futbolcudan biri oynayacak. Biri Sneijder biri Muslera. Sonuç ne çıkar? Çok net söyleyebilirim. Yüzde 100 Muslera.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA