Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Soyadın Aboubakar ama bakmıyorsun

Şimdi kamuoyunun bir kısmı diyecek ki; "Aboubakar, gereksiz yere Avrupa maçında atıldı. Bu maçta prim verir gibi niye oynatıyorsun?""Al sana prim" dedin atıldı.
Peki bir kısmı da diyecek ki; "Adam zaten kiralık. O maçta atıldıysa ne olacak? Bu maçta oynatırım. Etinden, sütünden, derisinden sonuna kadar yararlanırım." İki farklı bakış açısı...
Maç tatsız tuzsuz. Bazen bahane buluyoruz ya "Seyirci yok, zemin kötü, yağmur çok, çamur var, kar yağıyor v.s." diye... Onlar yok! Ama futbol da yok.
Beşiktaş, yarım saat 10 kişi oynuyor. Senin bu Beşiktaş'ı sağdan soldan, indire bindire ezmen lazım. Nasıl yapacaksın? Ayağa oynayarak.
Takımında bu kapasite var. Ama Antalyaspor bunu yapamadı. Herhalde Beşiktaş'ın isminden çekindiler. Siyah-beyazlılar, 90 dakikanın hiçbir bölümünde maça hakim olamadı.
Beşiktaş takımında kaleci hariç, "Şu çok iyi oynadı" diyebileceğiniz kim var? Ne Quaresma, ne Talisca'nın oyuna etkisi var.
Teknik direktör Şenol Güneş'e, "Arkadaş biz yorgunuz, bizi oynatma" diyebilirlerdi. Sahaya çıkacak futbolcu maça çıkmadan evvel teknik adamına ne gerekiyorsa söylemeli. "Tam verimli olamayabilirim" veya "Bugün beni oynatma" diyebilmeli.
Peki hakem de mi yorgundu?
Oğuzhan'ın koluna gelen top kesin penaltı. Top, kol açıkken geliyor, Oğuzhan topun gelişini görüyor, top koluna vurduktan sonra kolunu kapatıyor.
Hakemin gözü önünde ama hakem de "Kapalıyken vurdu" diyor. Aboubakar'ın ilk gördüğü sarı kart yüzde 100 doğru. Peki ikinci sarı kart doğru mu? Degaj sırasında kaleciyi sakatlayıcı bir hareketi yok, tehlikeli bir hareket yok, ikisi arasında temas da yok. Gerekirse faul verirsin ama sarı kart fazla. Adaletli değil. Degaj yapılacağı zaman top, elden çıkıp vuruş yapılana kadar kalecilerin kontrolünde sayılır. Top, ayaktan çıkana kadar kalecinin elindeymiş gibi kabul edilir. Yani bir başka oyuncu tarafından müdahale edilmemesi gerekir. Ama kaleci topu istediği yere zaten vurdu, temas da yok. Faul verirsin ama sarı kart ağır olur... Benim yorumum. Ama şu da var: Ey Aboubakar! Senin bir sarı kartın var. Sen artık sinekten yağ çıkartacaksın. Hakemlere fazla güvenmeyecek, yoruma açık hareketler yapmayacaksın. Gördüğün kartlar takımının defansında oynayan futbolculardan fazla. 6 kırmızı kart çıkmış, 3'ünü sen görmüşsün. O zaman aynaya bakacaksın Aboubakar. Soyadın Bakar diyor, ama sen bakmıyorsun. Sen bakmazsan, hakemler sana bakar! Aboubakmaz, hakem bakar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA