Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Hiç ders almamış!

Geçen hafta Adanaspor maçı Beşiktaş'ın ne olacağını biraz gösterdi. Ne futbolcular ne de Şenol Güneş bu işten ders almışlar. Beşiktaş, öyle bir maçı kaybetti ki berabere bile kalsa kendisine büyük avantaj sağlayacağı bir maçtı. Yani belki de ligi bitirecekti. Şimdi yeniden başladı.
Sakın bunu bir trafik kazasıdır deyip geçiştirmesinler. Daha çok başları ağrır eğer öyle bakarlarsa...
Bazıları diyebilir ki; Adebayor'un attığı golden evvel pozisyon ofsayt. Evet ofsayt!
Atiba'nın gidip ayak tarak kemiğine basan Holmen'i hakem atmadı. Ona da peki! Ama 90 dakika boyunca Beşiktaş hücum ediyor, Başakşehir defansından dönen bütün toplar yine Başakşehirli oyunculara gidiyor. Başakşehir hücum ediyor, bu sefer Beşiktaş defansından dönen toplar yine Başakşehirli oyunculara gidiyor.
Bu bir tesadüf müdür? Kesinlikle hayır. Başakşehirli oyuncular sahayı en ufak santimetre karesine kadar doğru kullandı.
Başakşehir'in bu maçı almasındaki en büyük etkenlerden biri de oyunun yükü bütün futbolcularına eşit bölündü. Yani bir futbolcu diğerinden fazla koşmadı, az da koşmadı. Herkes birbirine yardım etti. Dünkü skora baktığınızda Başakşehir oyunuyla ve mücadelesiyle bunu hak etti.
Beşiktaş, Fenerbahçe maçını da kaybederse işte o zaman ne olur, onu iyi düşünmeleri gerekir. Başakşehir son haftalarda iyi futbol oynamıyordu. Nitekim puanlar kaybettiler. Ama dün bütün kaybettiği puanların acısını Beşiktaş'tan çıkardılar.
Daha da önemlisi bu kaybettiği puanları Beşiktaş'tan aldı. Çünkü rakibiydi.
Şenol Güneş'in şuna artık bir karar vermesi gerekir. Eğer Aboubakar ile Cenk 18 kişilik maç kadrosunda varsa, sahaya önce Aboubakar çıkar. Sonra Cenk oynar. Atiba'da düşüş var. Bu da normal. Quaresma ismiyle oynuyor, futboluyla değil. Yani şunu söylemek lazım: Beşiktaş'ta maçın yükü her futbolcuya ayrı ayrı biniyor. Kimine fazla, kimine az... Bazıları topu birileri kapsın ben oynayayım diyor, bazıları mücadele etmeye bile zahmet etmiyorlar. Sonuçta da bu netice çıkıyor. Karşılarında düzgün bir takım bulunca dağıldılar.
Beşiktaş'ın bu hafta ikinci büyük şansı var. Faydalanır mı bilemem. Fenerbahçe maçını kazanırlarsa rahatlarlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA