Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Şenol’un esas sınavı bu sezon

Kulübede Lens, Medel, Negredo, Tolgay var. Bu tip takımı yönetmek kolay değil.

Şenol Güneş hangi takımlarda çalıştı? Bolu, İstanbul, Antalya, Sakarya, Milli Takım, Seoul, Trabzon, Bursa, Beşiktaş… Bazı şeylere bakarken geçmişini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim derler.
Şenol teknik direktörlük hayatında ilk defa bir büyük takımda çalışıyor. Trabzon kendi memleketi, onu ayırıyorum. Orada ne yaparsa yapsın, gider gelir, evi. Onu ayırdım. Milli Takım'ı da ayırdım, orası başka bir yer… Bursa'da çıkış yaptı ama çalıştırdığı oyuncular hep "Kafasına vur, ekmeğini al" oyuncular.
Beşiktaş'ta iki senede çalıştığı oyuncuların tipine bakın, Sosa, Gomez vs. Deve dişi gibi oyuncular. Şimdi Talisca var. Bir de Quaresma… Yedek kulübesine bak, Medel, Lens, Negredo, bir de Tolgay. Bu zaman anlarım ben teknik direktörlüğü. Yaparım, ederim ile olmaz bu kadroyla.
Şenol Güneş ayrıca sinirli bir tip… Yöneticilerle çok iyi geçinemiyor. Bu evlilik yürüyor ama Şenol sinirli. Bence huzursuz. Şenol Güneş bu transferlerin bir kısmını istemedi. Pepe'yi aldınız ama Marcelo'yu niye verdiniz diyordur. İstemediği oyuncular geldi. Başta Mitrovic mesela… Bu tip takımı yönetmek kolay değil, elinde bombayla oynuyor. Mesela yedikleri golü amatör takım yemez. Bu gruptaki takımları para versen kurada vermezler. Porto, Monaco, Leipzig… Daha kolay neyi çekeceksin?
Ama bakıyorsunuz, Beşiktaş'ın oynadığı futbol mu? 90 dakika seyrettim. Seyirci süper, hava harika... Peki hani futbol? İki tane ite kaka gol. Neredesiniz? Bir gün önce Galatasaray'a bak, toplama takımın oynadığı futbola bak. Bu işler böyle.

***

ÖNCE İLKENİZ OLSUN
Bu seçilen kadro, Emre'nin ve Arda'nın milli takımıdır. Menajerlerin milli takımıdır. Bakın, kimlerin futbolcuları var içeride, kimlerinki dışarıda. Türk futbolunu menajerler mi yönetiyor? Günaydın… Oğuzhan formsuz olabilir ama banko oynuyor. Selçuk'la Ozan'ın olduğu yerde bu çocuk yoksa ayıp alıyor. Önce ilken, standardın olacak. Şahsiyetin olsun yeter ki, gerekirse gitme Dünya Kupası'na. Ona küfür edeceksin, bunu yapacaksın, sonra bunun ayağına gidilecek. Hadi oradan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA