Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İnşaat Konya'da başladı!

Başkan Ünal Aysal yaşanan sıkıntılı günler için, "Yağmur yağar, bulut olur. Ama yılın 360 günü G.Saray'da hava hep güzeldir" demişti. Görünen o ki; gökkuşağı G.Saray için çıkmayacak.
G.Saray Mancini ile deplasmanlarda ciddi bir istikrar yakaladı. Ne kazanıyorlar ne de kaybediyorlar!
Eğri oturalım, doğru konuşalım. Bazı maçları oyuncular kazanır. Kritik maçları da teknik adamlar belirleyecekleri stratejiler ve yapacakları doğru hamlelerle takımının kazanmasını sağlar. Konya maçına Mancini'nin özel hazırlanacağını düşündüm ama yanıldım. Karşıma aynı tas aynı hamam çıktı.
Rüzgarın etkili olduğu maçta Konyaspor'un akılda kalan tek pozisyonu olmadığı gibi G.Saray kalesine isabetli tek şutu bile yoktu. İlk yarı rüzgara karşı hücum eden G.Saray'ın Sneijder- Selçuk ikilisiyle iki frikiği "Buyur sen at" hovardalığında harcadı. Sneijder 30'da kaleci Itandje'nin üzerine vurup net golü kaçırdı. Vuruş ustası Sneijder'in nedense aklına topun dibine girmek gelmedi.
İkinci yarı G.Saray yüklendi, rüzgar altındaki Konya direndi. Sneijder'in üç tane, biri üst direkten dönen Burak'ın iki şutu gol olmadı. Aydın Yılmaz akla geldi ki; Umut'un yerine giren Berk İsmail net golü atamadı.
Mancini, "Bu golleri ben mi atacağım?" diye isyan edebilir, haklıdır. Ancak Melo'nun yokluğunda Ceyhun- Yekta ikilisine G.Saray'ın orta alanını teslim etmek doğru muydu? Bu ikili maç boyu ne dikine gittiler, ne de olumlu pas verdiler. Ceyhun'un çok top kaybıyla ve pas hatasıyla oynadığını görmesine rağmen değiştirmek için 80 dakika bekledi. Mancini'nini oyun zekası ve top kontrolü mükemmel olan Veysel'i hiç düşünmemesi de şaşırtıcıydı.
90+2'te Ontivera'yı oyuna sokmaya çalışan bir hocanın ruh hali kafaca dağıldığını gösteriyor. Mancini Bursa maçından sonra "G.Saray'ın geleceğini inşa ediyorum. Sabır gösterin" demişti. İnşaat Konya'da başladı galiba! Kritik maçta Umut çıkıyor, Berk giriyor. Hajroviç 80'de forma şansı buluyor, 3 dakika uzayan maçta 90+2'de Ontivero giremiyor! Girse ne olacak ki! Umut Gündoğan'a, Koray Günter'e ayıp olmuyor mu? Roberto Mancini'nin "Onu büyük yapacağım" dediği 2 milyon 750 bin Euro'luk Salih Dursun'dan da haber alınamıyor. Başkan Aysal, "Mancini cesur adamdır pes etmez" demişti. Ne var ki G.Saray pes etti bile!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA