Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tembel Melo!

Galatasaray Dergisi, Şubat ayı sayısının kapağına "Yılmaz Savaşçı" başlığıyla Felipe Melo'yu koymuştu. "Bizim Adam Melo" manşetiyle yapılan röportajda, konu başlıklarıyla Melo şunları söylemişti:
"Topu bir tabak olarak düşünelim. Ben o tabağın içindeki yemeği yemek istiyorum. Yetinememek, en yükseğini istemek, arzulamak; bu benim karakterim. Kimseyi kendimden güçlü görmüyorum."
Bu röportajdan kısa süre sonra Felipe Melo 21 Şubat'ta deplasmanda Galatasaray'ın 3-2 kazandığı Sivas maçından sonra ameliyat masasına yattı. Bel fıtığı teşhisiyle ameliyat olan Melo'nun son 4 haftada formasına kavuşacağı söyleniyordu. Bir kesim ise fısıltı şeklinde "Melo sezonu kapattı" yorumları yapıyordu.
Kimseyi kendinden güçlü görmeyen 'biyonik adam' Melo, geçirdiği ağır ameliyattan tam 51 gün sonra Manisaspor ile oynanan kupa maçında sahaya çıkıp 60 dakika oynadı. Melo oynadığı sürede "Sakatlanır mıyım?" korkusu içinde olmadı. İkili mücadelelerde yine güçlüydü. Savunmaya ciddi destek verdi. Tehlikeli pozisyonlarda riske girmekten çekinmedi. Galatasaray'ı ileri taşırken sıkışan oyunu yine ters yöne taşıdı. Melo'nun dönüşü zirve yarışında Galatasaray'a güç katacağı gibi Hamza hocanın da elini güçlendirecektir.
Bel fıtığı ameliyatları zordur, sabır gerektiren iyileşme süreci de uzundur. Hamit'in dönüşüne bakarsak Melo'nun tıp dilindeki dönüşü 'mucize ötesi'dir.
Şöyle yakın zamana geri dönüp eski başkan Ünal Aysal'ın, Melo'nun transfer edilmesine karşı çıktığı dönemdeki söylemlerine bakalım:
"Melo imtihan dönemlerinde çalışmaya başlayan tembel öğrencilere benziyor. Beni rahatsız eden Melo'nun 7-8 tane iyi maç oynamasıdır. Sürekli olmayan hiçbir şey benim için başarı değildir. Çünkü ben 1 mevsim için para ödüyorum. 1-2 ay oynayıp, benden bütün sezonun parasını hiçbir oyuncu alamaz."
Kısacası Aysal Melo için "Tembel" yakıştırmasını yapmıştı. Yabancı futbolcuların sözleşmeleri hep garanti para üzerinedir. Allah aşkına söyleyin; TEMBEL olan bir oyuncu bu kadar ağır bir ameliyat sonrası sahalara 51 günde dönebilir mi? Bunun başka bir örneği var mı? Türkiye'de yerli ya da yabancı çoğu oyuncu böyle bir ameliyat sonrası kalan haftaları gözetirsek sezonu kesin kapatır ve kendisini yaz sezonuna hazırlardı.
Trabzonspor'un hocası Ersun Yanal'ın baş prensibi olan "Futbolcu iyi beslenmelidir. İyi çalışmalıdır. İyi dinlenmelidir" sözlerine en doğru örnek Melo'dur.

Melo'nun bu dönüşü güçlü oluşunun ötesinde iyi bir profesyonel olmasının ve işini çok sevmesinin yanında Galatasaray'a karşı içinde yaşattığı "Aidiyet" duygusunun göstergesidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA