Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sabri’nin imza gerçeği

Sabri Sarıoğlu'nun kariyeri; 1999- 2002 alt yapı.. 2002-2015 Galatasaray A takımı.. 302 maç oynamış, 13 gol atmış. 1 gol attığı Milli Takım'da 44 kez forma giymiş..
Sabri'nin attığı ve taraftarın "Pahalı" bulduğu imzayı masaya yatıracağım.. Önce, Sabri'nin imza sonrası sözlerine bakalım: "Rakam ve sözleşme süresi konusunda pazarlık yapmadım. Rakam konuşmaz bize yakışmaz.."
Sabri ile sözleşme yenilemeyi Hamza hoca istedi.. Galatasaray'da birçok imza töreni yaşayan geçmişin efsane kaptanı bugünün yöneticisi Cüneyt Tanman da tepkiler sorası şu yorumu yaptı: "Sabri G.Saray'da hem kaptanlık yaptı hem de 14 yıldır hizmet veriyor. Sonradan katıldığı kadroda şampiyonluğa ciddi katkı sağladı. Üstelik Sabri ile performansa dayalı bir anlaşma imzaladık."
1+1 olarak yenilenen sözleşmeye göre Sabri 4.800.000 TL sabit ücret ile 45.000 TL maç başı ücreti alacak. 20 Resmi maçta oynarsa sözleşmesi otomatik uzayacak. 15 resmi maç oynarsa 300.000 TL prim alacak. Maç sayısı 30'u aşarsa 300.000 TL daha prim kazanacak..

Sabri bu tabloya göre her şey normal giderse 6 milyon TL'nin üzerinde para kazanacak.
Taraftarın yaşı ilerleyen bir oyuncuya bu kadar para ödenmesi konusunda gösterdiği tepkiyi haklı görebiliriz. Ancak Galatasaray'da 11 kupa kaldıran bir yıldıza tekamül eden 5 şampiyonluk yaşayan Sabri'ye fazla mı yükleniliyor?.
Öğrendiğim kadarıyla; Sabri 1.5 milyon dolar kazandığı söylenen sezonda neredeyse hiç para almamış. Aslında Sabri'nin yaptığı "Pahalı" sözleşmenin içine geçen yılın hesapları da katılmış..

Olayda bir fedakarlık var ama Sabri "Sen bizim evladımızsın" felsefesiyle konuşmuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA