Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Savaştılar kazandılar

Sneijder, Podolski, Selçuk ve Muslera; hem iyi oynadı hem de takımın mücadele gücünü yükseltti

Ziraat Türkiye Kupası'nın Galatasaray adına altyazısında şöyle yazıyordu: "Kupayı kazan, derbide galip gel, Avrupa hakkını elde et, cezanı çek." Sneijder, Podolski, Selçuk ve Muslera'lı kadro; ilk yarıda oyunun, topa hakim olmanın ve pozisyon üretmenin üstünlüğünü elinde tuttu. Bu dörtlü, Galatasaray'ın omurgası gibiydi, hem iyi oynadılar, hem de Galatasaray takımının mücadele gücünü yükselttiler. Fenerbahçe'ye top geçtiğinde Galatasaraylı oyuncular, alanları iyi kapatıp Volkan ve Alper'in hızlı hücum etmelerine izin vermediler. Sol tarafta Carole'un bindirmeleri etkiliydi ve Emre Çolak, Sniejder, Podolski, Yasin Galatasaray'ı hücuma kaldırırken hep sol bölgeyi kullandı. Sürpriz bir şekilde sağ bek oynayan Semih, savunmada çakılı hücuma çıkmayı düşünmezken amacı, Volkan'ın deparlarına engel koymaktı. Galatasaray'ın isteği, coşkusunu Podolski'nin akıl dolu takipçiliği golle sonuçlandırdı. Emre Çolak'ın mükemmel kornerinde topu Denayer'in kafayla arka direğe aşırması çok akıllıcaydı. Alman yıldız da bu fırsatı tepmedi. Fenerbahçe, Nani'nin duran toplarından pozisyon üretmeye çalıştı. Kjaer ve Topal'ın kafa vuruşlarında gol pozisyonları yakaladı.
Sneijder'in oyundan çıkıp Chedjou'nun ön liberoya geçmesi Galatasaray'ın tüm taktiksel performansını terse çevirdi. Çünkü Sneijder, önde paslara duvar oluyor, takımının doğru pozisyon alması için arkadaşlarına akıl veriyor ve Galatasaray'ın oyununu bir maestro gibi yönetiyordu. İkinci yarıda Sneijder'siz Galatasaray oyunu kontrol edemediği için Fenerbahçe'nin baskısını kabullenmek zorunda kaldı. Nani ve Volkan'ın kenarlardan getirdiği toplarda Galatasaray defansı, iyi yer tutarken Muslera da çok dikkatliydi.
Kaptan Selçuk, sahanın her yerine bastı. Podolski milli takıma seçilmenin verdiği moralle Ba-Kjaer ikilisiyle tek başına savaştı. Bu finalde Sinan Gümüş, heyecanını yenememiş olacak ki topla buluştuğunda çok etkili olamadı. Riekerink'in hamleleri doğru zamanda, doğru isimlerle yapıldı. Sabri girdikten sonra Semih'e yardım edip öne taşımaya çalıştı. Chedjou da Fener ataklarını kesmeye çalıştı ve defansa yardım etti. Sezon başından beri camiasını ve taraftarlarını üzen Galatasaraylı oyuncular kupayı kazanarak hem büyük bir zafer elde etti, hem de sezonu kupasız kapatmadıkları gibi Avrupa cezasını da çekme hakkını elde etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA