Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Emre Mor’dan 11’de yararlanılmalı

SORU : EURO 2016 öncesi bugün Slovenya karşısında son hazırlık maçına çıkıyoruz. Fatih Terim'in bu son provada sahaya nasıl bir takım çıkarmasını bekliyorsunuz?

Milli Takım'ın orta alanda ve hücum bölgesinde sorunları yok. Savunmanın iki kanadında da Gökhan-Şener, Caner-İsmail gibi etkili hücum beklerimiz var. Ancak savunmanın göbeğinde ciddi sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Fatih Terim Mehmet Topal-Hakan Balta ikilisini göbekte kullanıyor.
Balta'nın sol stoperde uzun süredir belirli istikrarı var. Ancak Topal'ın tek hamleli bir oyuncu olduğunu hatırlatırım.
Ayrıca Topal ön liberoda çok başarılı bir sezon geçirdi.
Terim, son prova Slovenya'ya karşı kadroda iki analizi görerek yapmalı.
2008'de savunmada yaşanan sakatlıkları hatırlatarak; Ahmet Çalık-Balta ile Semih-Topal ikilisini savunma uyumu adına birer devre birlikte düşünmeli.
Çünkü bu eşleşmeleri hiç görmedik.
Emre Mor turnuvanın yıldız adayı.
Çabuk, özgüvenli, iki kanatta birden oynayabiliyor. Topla hareket halinde rakibine kolay çalım atıyor. Fatih Terim Fransa'da Emre Mor'u, kaptan Arda, Oğuzhan-Hakan Çalhanoğlu gibi tekniği ve etkili pas kullanma becerisi yüksek yıldızlarla birlikte ilk onbirde kullanmalı.

SORU : Gruptaki rakiplerimizi göz önüne alırsak EURO 2016'da Milli Takımımız'ın şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Başarı şifremiz: dikkat &sabır
Futb olda sistemler değil stratejiler maç kazandırır. Hırvatlar'ı, Çekler'i ve özellikle İspanya'yı, fizik gücümüzü düşünürsek oyunun boyunu büyüterek alt edemeyiz. Konya'daki Hollanda ve İzlanda ile dışarıdaki Çek maçındaki gibi geniş alan vermeden ama topu kazandığımızda rakip kaleye hızla giden Milli Takımımızın oynadığı "Kompakt" futbolumuz üç rakibimize karşı oynayacağımız oyun için "Rol model" olmalıdır. Santrforlu sistemde Burak'ı eğer 4-6-0 oynarsak Arda'yı ve Emre Mor'u "Sürpriz golcü" olarak orta alandan rakip savunmalarını arkasına kaçırarak gol ya da golleri bulabiliriz. Başarı şifremiz; dikkatli, sabırlı olmak. En büyük zaafımız öfke kontrolüne yenik düşmemek. Sayısal olarak eksilmezsek bu gruptan çıkarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA