Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hep coşkuluyuz

Milliler’in coşkusunu, isteğini ve yardımlaşmasını çok beğendim.

Oyun akıllarımız Arda, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu, Selçuk ve Volkan Şen'in koşu performansları, dirençleri ve topa hükmetme kaliteleri, Milli Takım'a Fransa'da yön verecek. Neden mi? İspanya-Hırvatistan- Çek üçlüsünün karışımı, sert, çok koşan, iyi mücadele eden, iyi top kullanan Slovenya önünde oyunun savunma ve hücum yönünü nasıl oynadığımızı gördük.
İlk yarıda, Arda-Oğuzhan-Çalhanoğlu üçlüsü sık alan değiştirip, doğru pozisyon alıp, topa hükmettikleri süre içinde Slovenya kalesine etkili hücum ettik. Slovenya'nın kalemizde kurduğu baskıyı "kompakt" oyun anlayışı içinde bertaraf ettik. Takım halinde savunmaya geçtiğimizde Slovenya'ya şut atacak alan bile bırakmadık. Orta alanı çok adamla kontrol ettik. Caner-Gökhan ikilisini kanatlardan hücuma kaldırdık. Terim'in Oğuzhan-Çalhanoğlu ikilisini çıkarıp Emre Mor ile Volkan Şen'i kanatlara monte etmesi Milli Takım'a hızlı hücum yapma imkanı verdi ama orta alandaki direncimiz zedelendi. Selçuk-Ozan ikilisi, baskıyı karşılarken Burak ve Arda'dan yeterli destek alamadık.
Oğuzhan-Çalhanoğlu aynı anda oyundan çıkmamalı. Özellikle Oğuzhan bu sezon Beşiktaş'ta Atiba ile başarılı bir ikili olurken oyunun iki yönünü de oynamayı öğrendi. Oğuzhan'ın varlığı orta alana direnç ve kalite katıyor. Terim belli ki Burak"Seni gol silahım olarak görüyorum" mesajıyla kazanmak istiyor. Burak da güzel bir kafa golü atarak Milli Takım'ın kazanma alışkanlığını sürdürdü. Ancak Burak savunmaya yardıma sadece rakip korner atarken gelmemeli. Önde kalacaksa rakip savunmanın kolay top kullanmaması için baskı kurmalı. Volkan Babacan gecenin yıldızıydı, topları sektirmedi. Rakibin etkili şutlarında doğru pozisyon alarak gol yemedi.
UYARI: Emre Mor her türlü övgüyü hak ediyor. Ama iki şeyi unutmamalı. 1- Pas vermeyi öğrenmeli. 2- İtiraz etmeyi unutup futboluna odaklanmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA