Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sürpriz Emre olmalıydı

Fatih Terim'in, Milli Takım'ı Fransa'ya taşıyan oyuncularla Hırvatistan maçına başlaması, "Duygusal karar" olarak görünse de kağıt üzerinde çok yanlış değildi. Oyuna akıl ve kalite koyan oyuncularımız Arda Turan-Hakan Çalhanoğlu- Oğuzhan çok etkisiz kaldı. Bu üçlünün topa hükmetme eksikliği yüzünden Hırvat kalesine Ozan'ın kafa vuruşu dışında etkili hücum edemedik. Arda- Hakan-Oğuzhan üçlüsü topla dikine gidemedikleri gibi hem top tutamadılar hem de rakibin sertlik içeren temaslı oyununa yeterli fizik güçleri olmadığından karşılık veremediler.
Maçta ciddi fark yaratan Hırvatların iki yıldızı Modric ile Rakitic, oyunun iki yönünü eksiksiz ve disiplin içinde oynadı. Arda-Hakan-Oğuzhan üçlüsü top tutamamalarının yanı sıra hücuma gittiler gelemediler, savunmaya döndüler bu kez hücuma çabuk gidemediler.
34 yaşındaki Hırvat kaptanı Srna bindirmeleriyle Caner'in bölgesini darmadağın etti ve inanılmaz etkili ortalar yaptı. Hırvat kalesinde yakaladığımız tek pozisyonda Gökhan'ın mükemmel ortasına Ozan Tufan kafayla "stoper" vuruşu yaptığı için golü kaçırdı. Modric'in attığı gol tamamen kaleci Volkan'ın dikkatsizliğiydi. Neden mi? Selçuk topu uzaklaştırdığında Volkan, "Tehlike geçti" rahatlığında olduğundan Modric'in vuruşunu beklemediğinden gereken pozisyon duruşunu yapmadı ve golü yedi.
Fatih Terim'in soyunma odasına yenik giren ve ilk yarı üretemeyen oyuncu grubuyla ikinci devreye başlaması bence akıl tutulmasıydı. Çünkü ilk yarı Milli Takım'ın en büyük eksiği rakip kaleye hızlı top taşıyacak ve çabuk hücumu gerçekleştirecek bir oyuncunun olmamasıydı. Volkan- Burak değişikliği aynı anda ve ikinci yarının başında yapılmalıydı. Ayrıca "Sürpriz" denilen Cenk Tosun tercihi yanlıştı. Hırvat savunmasını ancak rakibin sırtına etkili koşular yapabilen Burak'la rahatsız edebilirdik.
Fatih Terim, Türk futbolunun en cesur hocalarından biridir. Hırvatlar galip durumda ve kapalı savunmaya döndüğü anda Emre Mor'u oyuna almak hataydı. Emre gibi hiperaktif, rakibini kolay geçebilen ve kolay faul kazandıran bir oyuncu ancak skor eşitse oyunda olmalı. Yani; Terim'in ilk on bir sürprizi Cenk değil Emre Mor olmalıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA