Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tüccar zihniyeti

İspanya da Brezilya da Almanya da ağır mağlubiyetler almışlardır. Ama kaybederlerken asla teslimiyetçi bir ruhla oynamamışlardır. İspanya bize karşı zaten favoriydi. Hırvatistan maçından sonra ağır eleştirilen millilerin, İspanya'ya karşı onur mücadelesi vereceklerini tahmin etmiştim ama yanıldım. Başta kaptan Arda olmak üzere tüm futbolcuların, "Turnuva bitsin, evimize gidelim. Bizim Fransa'da ne işimiz var?" diyecek kadar sorumsuz, isteksiz, mücadeleden uzak ve sahaya yüreklerini koymadan oynadıklarına şahit oldum. Fatih Terim'in çok eleştirilen kadroda değişikliğe gitmeyip sadece Burak'ı monte etmesi Milli Takım'ın çöküşünün habercisiydi. O Burak, zihinsel ve fiziksel olarak hazır değildi. Kritik pozisyonlarda gole giden arkadaşının ayağından topu çaldı, ofsayta düştü, pozisyonu öldürdü ya da topu dışarı şutladı. Fatih Terim ve Milli Takım'ı Fransa'ya götüren en büyük etken son üç maçta oynadığı 4-6-0 sistemiydi. Ancak Burak'a teslim olmak, santrforlu sisteme dönmek İspanya maçının farklı kaybedilmesine neden oldu.
İddia ediyorum, İspanya Milli Takımı'nın idmanlarındaki çift kalelerde bile bu kadar yumuşak mücadele olmaz. Milli Takım'ın kaybetmesine saygı duymuyorum, çünkü sonuca ve rakibe isyan eden oyun ortaya koymadılar. Terim takımla yaşamıyor mu? Kimin formda, kimin başarıya aç olduğunu bilmiyor mu? Ama sahadaki oyuncular kusura bakmasınlar Fransa'daki turnuvaya, tüccar zihniyeti ile gelmişler. Arda'nın kafası İspanya'da, Gökhan'ın, Topal'ın kafası transferde. Caner, Ozan Tufan uzun süre oynamamışlar. Terim'in Emre Mor'u İspanya'ya karşı düşünmemesi hayal kırıklığı oldu. Çünkü İspanya bize boş alanlar verdi ama Arda, Oğuzhan, Burak ve Hakan Çalhanoğlu'nun öne hızlı hücum edecek güçleri yoktu. Eğer İspanya maçı idman havasında oynamasa 6-0'lı-8-0'lı yenilgiler dönemini yeniden görebilirdik.
Arda iyi değil. Koşamıyor, mücadele edemiyor, çalım atamıyor. Seyircinin tepkisine tepki koyması hataydı. Ancak tribünde izlerken bir konuda utandım; Türk taraftarları tribünlerde içkilerini içerken maç boyunca milli sporculara ağza alınmayacak küfürler etti. Yuhalayabilirsiniz ama kimsenin ailesine küfür edemezsiniz. Böyle taraftarlık olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA