Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Oyun aklı Poldi olmalı

Galatasaray, kağıt üzerinde ağır favori. Ancak Trabzonspor'un kadro oluşumunda yakalayamadığı istikrar ile maç kazanamama hali, Galatasaraylı oyuncuları, "Biz bu maçı rahat alırız" havasına ve rehavetine sokmamalı.. TT Arena'ya gelecek 50 bin taraftar, Galatasaray'ın iyi ve etkili oyunu için ciddi itici güç olacaktır.
Antalya maçında Galatasaraylı oyuncular baskı kurdukları süreçte maalesef "Dikkat" zaafı yaşamışlar ve golü yemişlerdi. Trabzon'da N'Doye, Castillo ve Yusuf Erdoğan gibi rakip savunma arkasına hızlı giden oyuncular var.
Bu üçlüye karşı Galatasaray savunması dikkatli olmalı ve özellikle Sabri-Carole ikilisi hücuma çıktıklarında bıraktıkları boşlukları kapatmak gerekli.
Trabzonspor belki iyi oyun anlamında 'senkron' eksikliği yaşıyor ama çok koşup iyi mücadele ediyorlar.
Yanal'ın futbolumuza getirdiği 'Yugoslav faulü' anlayışına karşı Galatasaraylı oyuncular sakin olmalı ve 'rövanş faul' zihniyetine kapılmamalı.

EN BÜYÜK SİLAH KANATLAR
Galatasaray'ın bu maçta en büyük silahı kanatları olacak.
Özellikle Bruma'nın dikine yapacağı hızlı ataklara karşı hücumda Galatasaray takım olarak çoğalmalı. Bruma dışında diğer kanatta bence Podolski oynamalı. Çünkü Alman yıldız tekniği yüksek olduğu kadar topla buluştuğunda arkadaşlarının rakip sahaya yerleşmelerini sağlıyor.
Sneijder'in kulübede maça başlayacağını hesaplarsak Galatasaray'ın derbide Podolski'nin oyun aklına ihtiyacı olacak. Çünkü Podolski arkadaşlarının sahaya yerleşimi ve doğru pozisyon almaları konusunda da etkili oluyor.
Galatasaray'ın yumuşak karnı olarak görünen Chedjou- Balta ikilisi 'garanti pas' dışında topu gelişigüzel kullanmamalı.
Bu yanlış pasların yol açtığı zafiyet en son Gençlerbirliği maçında verilen pozisyonlarda çok net göründü. Ayrıca Sabri-Carole ikilisi kolay çalım yememek için Castillo-Yusuf ikilisine karşı yakın oynamalı.

Podolski topla buluştuğunda arkadaşlarının rakip sahaya yerleşmelerini sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA