Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Gelecek gençlerde

Ünlü İngiliz devlet adamı Churchill mutluluğu tarif ederken şöyle demiş: "Mutluluk öyle büyük bir servettir ki; bölüşüldükçe çoğalır.." Geçen yıllarda Milli Takım hep kulüp takımlarında kadroya giremeyen, huzuru arayan oyuncuların sığındığı güçlü bir liman olmuştu. Bu alışkanlıklar yerini, gerilime, kavgaya, sürtüşmeye ve egolara bıraktı.
Şimdi huzuru kendi içinde bulamayan, mutlulukları paylaşamayan bir Milli Takım oluştu. Oysa Fransa biletini aldığımız dönemde, vazgeçmeyenlerin zaferine imza atanlar, "Yenildiğimizde değil vazgeçtiğimizde kaybederiz" diye düşünen oyuncular, "Ben büyüğüm" kavgasına girerek Milli Takım'a ciddi zarar verdiler..
Medyanın manşetine oturan Arda Turan olayının ardından deplasmanda Kosova ile oynamak psikolojik açıdan çok zordu. Kosova çok koşarak ve sert oynayarak Milli Takım'ı durdurmak istedi.
Oğuzhan-Selçuk ikilisinin yönettiği ayağa pas ve hücum organizasyonunu sahaya iyi yansıttık.
Kosova'nın sertliğinden ve baskısından teknik becerimizle sıyrıldık.
Yediğimiz gol savunmadaki pozisyon hatasıydı.
Golü atan uzun boylu Rrahmani ile Selçuk'un eşleşmesi skandaldı.
Terim'in öncelikle savunma dörtlüsünü istikrarlı hale getirmesi gerekir.
Grup maçlarından itibaren savunmanın sabitleri Topal ve kaleci Volkan Babacan'dı..
Topal'ın partneri kim olacak? Ömer Toprak mı, Ahmet Çalık mı, Semih mi, Çağlar Söğüncü mü? Bekler bu kadar sık değişmemeli.
Çünkü Eylül ve Ekim'de oynayacağımız ve kesin 10 puan toplamamız gereken sert maçlarda uyumlu bir savunma kurgusuna ihtiyacımız olacak. Kosova maçında, Milli Takım'ın tedavi etme gücünden Ozan Tufan, Volkan Şen ve Hasan Ali faydalandı.
Fenerbahçe'nin göndermeye çalıştığı bu üç oyuncu atılan üç gole imza atarken futbol olarak da göz doldurdu.
Arda krizinin yaşandığı ortamda Kosova'yı farklı yenmek Milli Takım'a moral oldu. Milli Takım kadrosunda Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Emre Mor, Enes Ünal, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu gibi genç yetenekler var. Terim artık geriye bakmamalı ve geleceğin Milli Takım'ını bu genç oyuncuların yanına, "Kafamda Milli Takım'ı henüz bitirmedim" diyebilen tecrübeli isimleri katarak oluşturmalı.

Arda krizinin yaşandığı ortamda Kosova'yı farklı yenmek Milli Takımımız için moral oldu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA