Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Şampiyonluk yarışı en az 3 golcü ister

Son üç şampiyonluk; 2011-12: Elmander, Baros, Necati, Sercan, Mehmet Batdal…. 2012-13: Umut, Burak, Baros, Elmander, Drogba... 2014-15: Burak, Umut, Pandev…

Genç futbolcu ya da yaşlı futbolcu ayrımı yapmak büyük hata olur. Futbolcu, yaşından çok kaliteli ve yetenekli olmalıdır. Ayrıca transferler ihtiyaca göre yapılmalıdır. Galatasaray'ın son 6 yılda kazandığı şampiyonlukların en büyük nedeni, ciddi bir omurgaya sahip olmasıydı. Muslera- Ujfalusi-Selçuk-Melo-Elmander, Galatasaray iskeletinin omurgasıydı. Başkan Özbek transferde "Omurga" anlayışına göre hareket etmelidir. Forvete sadece Gomis'i almak yetmez. Eren Derdiyok'un sezonun büyük bölümünü kulübede geçirdiğini ve sık sakatlandığını düşünürsek, Gomis'in yanına yerli ya da yabancı bir golcü mutlaka daha alınmalıdır. Neden mi?
G.Saray'ın Fatih Terim ve Hamza Hamzaoğlu ile yaşadığı son üç şampiyonlukta kadroda en az üç en fazla 5 santrfor vardı. Son üç şampiyonluğa göz atalım; 2011-12 sezonu: Elmander, Baros, Necati, Sercan, Mehmet Batdal…. 2012-13 sezonu: Umut, Burak, Baros, Elmander, Drogba.. 2014-15 sezonu (Başkan Özbek'in şampiyonluk yaşadığı sezon): Burak, Umut, Pandev… Sonuç; şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın elinde en az 3 santrfor olmalıdır.

ACERBİ-MAİCON'U BİRLİKTE ALIN
Galatasaray savunmaya Brezilyalı Maicon ile İtalyan Acerbi ikilisinden birini almak istiyor. Tudor da ahkam kesip, "Sağ ayaklı stoper çok, sol ayaklı Acerbi" alınsın diyor. Çalıştırdığı kulüplerde hiç transfer yapmamış Tudor yönetime çok bilmiş gibi akıl veriyor! İmkan varsa Başkan Özbek, Maicon ile Acerbi'yi birlikte alsın. Tudor'un sağ ayaklı stoper olarak gündeme getirdiği ve toplamda Galatasaray'a 9.5 milyon Euro'ya mal olan Donk, Serdar Aziz ve Ahmet Çalık, tam bir fiyasko çıktı. Ujfalusi döneminin çok gerisinde kalan Semih dahil bu üç oyuncu, Galatasaray'a güç ve kalite katmaz. Ünal Aysal'ın ifadesiyle Dortmund'un "7 milyon verir geri alırız" dediği Koray da katkı getirmez. Maicon-Acerbi ikilisi, sadece savunmayı toplamaz duran toplarda "Gol silahı" olarak da hizmet verir. Falco-Stumpf, Song-Tomas, Popescu-Bülent, Ujfalusi-iyi bir Semih doğru örneklerdir. Kjaer-Skrtel, Marcelo-Tosic ikilileri nasıl fark yarattıysa Maicon-Acerbi ikilisi de bu farkı yaratır.

SADECE MUSLERA İLE OLMAZ
Galatasaray'ın olmazsa olmazı Melo tipi bir oyuncudur. Yılda 2 milyon Euro alan, 43 şutta 8 isabet yakalayan, 0 gol, 0 asist yapan, topla koşarken ayakları karışan "Topsuz koşucu" Tolga Ciğerci orta alana çözüm olmaz. Yönetim en azından Melo'ya telefon açıp, "Senin tipinde bir oyuncu var mı?" diye sormalıdır. Lionel Carole'e Avrupa'da çok kulüp talip olmuş ve en az 5 milyon Euro bonservis ücreti veriyorlarmış. Palavra! Galatasaray eğer bek alamıyorsa hem sağ bek hem de sol bek oynayan genç Martin Linnes'in kıymetini bilmelidir. İstikrar abidesi olmasına rağmen sadece Fernando Muslera'ya sırt dayamak da hata olur. Eray ve Cenk'in düşük performans gösterdiklerini düşünürsek, Muslera'ya iyi bir yedek kaleci de alınmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA