Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kılavuz!!!

Leko’unun kılavuzu Tudor olunca, G.Saray’ın anahtarı verilmeyen Avcı’nın futbol aklı galip geldi.

Kılavuzu karga olanın başı dertten kurtulmazmış.. Brugge'ün Hırvat hocası İvan Leko'nun kılavuzu Tudor olunca Galatasaray yönetiminin "Anahtar teslimi" yapmadığı Abdullah Avcı'nın futbol aklı Başakşehir'e turu getirdi. Kısaca; Leko ile Tudor'un ortak aklı, Avcı'nın önünde diz çöktü. Kelin merhemi olsa kendi başın sürermiş... Galatasaray'a akıl üretemeyen Tudor'un vatandaşı Leko'ya verdiği akıl Brugge'ün Başakşehir önünde yerle bir olmasını sağladı.
Maçı izlemeye gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'in zafer gecesinin golünü de beraberinde getirdi. Clichy'nin arka direğe kestiği topa doğru hamle yapan ve uçarak kafa vuran Adebayor mükemmel bir gol attı. 7'nci dakikadaki erken gol Başakşehir'in oyunu hemen ele geçirmesini sağladı. Koşu kalitesi ve mücadele gücü yüksek bir takım olan Brugge'e, Başakşehir geniş alan bırakmadı. Emre'nin müthiş futbol aklı, zekası ve tecrübesiyle yönettiği Başakşehir'de topla buluşan her oyuncu görerek paslaşmaya özen gösterdi.
Başakşehirli oyuncular bloklar arasını fazla açmadan önde yaptıkları baskıyla Brugge oyuncularının çabuk paslaşmasını ve hızlı hücuma çıkmasını engelledi.
İlk maçta kalitesine yakışmayan goller kaçıran Visca bu kez forvet arkası gibi oynayınca hem pozisyon zenginliği yaşadı hem de müthiş bir gole imza koydu. Bu gol öncesi Adebayor'un rakipten topu faul yapmadan çalması akıl doluydu. Brugge ikinci yarı Başakşehir'in ilk yarı önde yaptığı baskıyı uygulamaya çalıştı. Ancak Başakşehirli oyuncular bir kaza golü yememek için iyi bildikleri "Kompakt futbol" anlayışına büründüler. Brugge'lü oyuncular çok adamla hücum etmelerine rağmen Başakşehirli oyuncuların mükemmel uyguladığı alan savunması karşısında ağa takılan balık durumuna düştüler. Özellikle Brugge'ün ikinci yarı sürekli tempoyu arttırma isteğine Başakşehirli oyuncular hiç uymadı. Çünkü Belçika'daki ilk maçta Başakşehir art arda iki golü Brugge'nin hızlı ve tempolu oyun tuzağına düştüğü için yemişti.
Devler Ligi'nde uzun yıllardır iki takımla olamıyoruz. Dilerim, Başakşehir'in Brugge zaferi özlemimizi giderir. Zafere imza atanların aklına, ayağına sağlık. Tebrikler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA