Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sadece Emre yetmez!

Emre yine gecenin en göze çarpan oyuncusuydu. Adebayor’un yorgun görüntüsü ile Mossoro’nun etkisizliği Başakşehir için fren oldu

Ludogorets ısrarla kalabalık savunma yapınca Başakşehir özellikle ilk yarı rakip kalede pozisyon üretemedi. Çünkü Elia-Visca ikilisi hızlarını çabukluklarını gösterecekleri boş alanları bulamadı. Elia'nın Cicinho ile girdiği ikili mücadeleleri kaybetmesi sinirlenmesine yol açtı. Visca- Elia ikilisi "Gel kanatları değişelim" diye de hiç düşünmedi. Kulübe de bu iki oyuncunun yer değişmesini sağlayacak hamleyi yapmadı. Elia'nın kafayı Cicinho'ya takıp savunmada Clichy'ye destek vermemesi sonucu Lukoki, Başakşehir'in solundan etkili ve tehlikeli bindirmeler yaptı.
Adebayor'un yorgun görüntüsü ile teknik kalitesi yüksek Mossoro'nun etkisiz performansı Başakşehir'in rakibine karşı oyun anlamında üstünlük kurmasını engelledi. Kaleci Broun'un hediye ettiği topa Mossoro'nun vurmak yerine Adebayor'a pas vermeyi düşünmemesi maç içindeki dağınıklığının göstergesiydi. Başakşehir'in hücuma çıkarken kaptırdığı toplar sayesinde Bulgar ekibi ciddi pozisyonlar buldu.
Emre Belözoğlu yine gecenin en göze çarpan oyuncusuydu. Emre savunma arkasına attığı milimetrik paslarla Adebayor, Mossoro, Elia ve Visca'yı gol yollarında buluşturmaya çalıştı. Yeri geldi Emre oyunun yönünü çok akıllıca değiştirdi, hücuma derinlik kazandırdı. Etkili ortalar yapan Emre golü arayan adam da oldu. Emre'nin Adebayor'un topuk pasına yaptığı deparda topun dibine girmesi mükemmeldi. Ama bu topun kaleci Broun'un sırtına çarpıp gol olmaması Emre adına şansızlıktı. Ludogorets, fizik olarak hiç düşmedi. Çok koştular, savunmaya takım halinde gelip adeta etten duvar ördüler. Karabük deplasmanı hariç tüm maçlarda "İstikrar" adına aynı kadroyla oynayan Başakşehir fizik olarak rakibi etkisiz hale getirecek mücadeleyi gösteremedi. Ayrıca Başakşehir, Mahmut'un sakinliğini, akılcılığını fazlasıyla hissetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA