Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mancini'yi annesi 'Türkler geliyor' diye çok korkutmuş

Türk deyişi: 'Hanım yaparsa kaza, halayık yaparsa ceza.' Sneijder hanımefendisi G.Saray'ın, Selçuk ise halayık. Mancini'de çocukluktan gelen bir Türk korkusu var!

Derbiye Selçuk İnan-Roberto Mancini gerginliği damga vurdu. Selçuk'un yaptığı kötü orta sonrası Mancini'nin tepkisiyle başlayan gerginlik, giderek büyüdü. Sizin yorumunuz nedir bu konuda?
O yüz karası bir olaydır. Mancini maçın başından beri (TV başında gayet net gördük) Selçuk ile uğraşmaya başladı. Yanına çağırıyor, bağırıyor, çağırıyor, pasına kızıyor, şutuna kızıyor... Hiçbir teknik direktör şut atan oyuncusunu hem de böyle bütün tribünlerin ve kameraların önünde fırçalamaz. Karşında bir genç adam var, çocuk değil.
Bu bir mahalle maçı olsa ve de karşındaki 5 yaşındaki çocuğun olsa azarlarsın kenarda. Ama o yaşını başını almış, bu toplumun saygın bir üyesi. Nasıl bir haddir bu azarlıyorsun bağırarak. Çağırırsın kulağına bir şeyler fısıldarsın, konuşursun. Ama 'Ben Selçuk'u azarlıyorum' diye şov yaptı Mancini. İki dakika sonra aynı yerden, aynı şutu, aynı minarelere diken Sneijder attı. Seyredin bakalım Mancini'nin tepkisi var mı?

BİR HOCA, KAPTANINI AŞAĞILAMAZ
Tam eski Türk deyişi 'Hanım yaparsa kaza, halayık yaparsa ceza.' Sneijder hanımefendisi Galatasaray'ın, Selçuk halayık.
Halayığın kolunda G.Saray'ın kaptanlık bandı var. Selçuk'un tepkisini gayet normal karşılıyorum. Çünkü başından itibaren Selçuk'u yıpratmak, harcamak ve de çıldırtmak için elinden geleni yaptı Mancini. Sonunda da çıldırttı. Ben de olsam ben de çıldırırım. Bazı arkadaşlarımız Selçuk'u suçlamışlar. Kendilerini onun yerine koysunlar bakalım. Şuraya kapıdan girsin 'Hıncal abi sen Selçuk'u savunmuşsun' desin, daha onu derken 'Hadi dışarı, sen kim oluyorsun benim odama giriyorsun. Haddini bil! Bas git' desem ben. Ne yapar? Bu masayı kafama geçirir. Bir de insancıl tepkiler var. Dünkü köşemde uzun uzun bunu yazdım.
Özetini söylüyorum size; Türk korsanları İtalya sahillerini basarken, İtalya'da anneler çocuklarını 'Türkler geliyor' diye korkuturlar, korsanlar devrinden kalma bir laftır bu. Bu Mancini'yi herhalde çocukluğunda annesi 'Türkler geliyor' diye çok korkutmuş. Ciddi söylüyorum, şaka değil! Türk nefreti, Türk korkusu adamın beynine yerleşmiş, şimdi eline fırsat geçmiş, tüm komplekslerini tatmin etmeye çalışıyor. Bir takımın teknik direktörü, bir takımın kaptanını bu şekilde aşağılayamaz. Bunun ruhsal bir izahı olmalı, mantıksal değil. Ruhsal izahı da bu herhalde, çocukluk korkusu.

MELO'YA SES ÇIKARMAZSA...
"Melo'nun tavırlarına tepki göstermeyen Mancini, G.Saray'ın başında kalacaksa ben G.Saraylı değilim"

Geçen hafta "Bu Fenerliler'de zerre kadar akıl varsa, Galatasaray'a yenilirler. Çünkü nasıl olsa şampiyonlar ama yenilirlerse Ünal Aysal kalır; Ünal kalırsa, seneye de şampiyonluk garanti olur" demiştiniz ve Fenerbahçe yenildi. Görünen o ki hem Aysal hem de Mancini ile devam edilecek...
Galatasaray Kongresi bu kararı vermek zorunda. Türk medyasına her hafta hakaret ediyor adam, 'Sahtekar, terbiyesiz, aptal' diyor, Galatasaray kaptanını, yerin dibine soktu. Formasını fırlatıp atacak hale getirdi. Bu adam Galatasaray'ın başında kalacaksa ben Galatasaraylı değilim. Melo'ya ses çıkarmayan adam Galatasaray'ın başında kalacaksa hakikaten Galatasaraylı değilim. Bu kadar açık ve net konuşuyorum.

HAGİ DE DROGBA KADAR OYNAR!

Mancini'nin son günlerin formsuz ismi olan ve sakatlıktan yeni dönen Fildişili futbolcuyu ilk 11'de oynatmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Drogba geldiği günden beri yokları oynuyor. Arena'ya ödül almak için gelen Hagi ne dedi? 'Beni bıraksalar beş dakika harika top oynarım' dedi. Drogba da beş dakika oynuyor. Yani Drogba'nın oynadığı dakikaları maçın içinde ayıklarsan beş dakikayı geçmez. Maçın tamamı zaten 41 dakika oynanmış. 23 dakika Galatasaray, 18 dakika Fenerbahçe oynamış. Yani maçın sekiz de birini 'Ben oynarım' diyor Hagi. Drogba da büyük futbolcuydu zamanında. İşte bunlardan birine vurup da gol oldu mu bizim yağcı, yabancı hayranı, aşığı 'Aman' diyenlerin ağzından sular akarak yazılar döşüyorlar.

KAFA KARIŞTIRMAK...

Drogba hiçbir şey yapmadığı zaman da 'Niye oynuyor' demiyorlar. Yani Drogba'nın oynayacağını ben adım gibi biliyordum. Bunlar her F.Bahçe-G.Saray maçı öncesi karşılıklı olarak yapılan çok bilindik taktiklerdir, rakibin kafasını karıştırmak için. Çünkü Drogba oynarsa başka türlü oynaması lazım Yanal'ın, Umut ve Burak ile oynarsa başka türlü, tek forvet ile oynarsa başka türlü... Yani belli bir plan yapamaz, şaşırtır. Bunun için 'Drogba belli değil, belli değil...'

HAZIRLAYAN: ÖZGE AYDIN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA