Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gece-gündüz antrenman!

Beşiktaş, Türkiye'nin en çok sakatlığa uğrayan takımlarından.. Niye? Gündüz çift idman, gece sabaha kadar başka idman! Zavallı adaleler...

Beşiktaşlı Gökhan Töre, silahlı saldırıda omzundan vuruldu. Beşiktaş'ta daha önce de Sezer Öztürk saldırıya uğramıştı.
Beşiktaş'ta bir başı boşluk söz konusu mu?
Olay daha aydınlanmadı.
Beşiktaş'tan yapılan açıklamada da, 'Başkaları kavga ederken Gökhan'a kör kurşun geldi' deniliyor. Bas bas bağırıyorum, 'O futbolcuların maçtan sonra dinlenmesi lazım ki bu haftaya devam etsinler.' Çünkü lig ikinciliği Şampiyonlar Ligi'ne gitme yolunu açacak.
Gelecek sene Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan giren Beşiktaş ile play-off oynayacak Beşiktaş arasındaki fark, maddi-manevi Himalayalar kadar. Play-off'ta küt diye elenirsin, bütün gelirlerini ve sağlayacağın itibarı elde edemezsin.
Öbüründe doğrudan giriyorsun ya! Kalmış 4 hafta. Beşiktaş, Türkiye'nin en çok sakatlığa uğrayan takımlarından biri. Niye? Çünkü adaleler dinlenmiyor.
Gündüz çift antrenman, böyle ciddi maç, gece sabaha kadar başka antrenman! Zavallı adale sakatlanmaz da kim sakatlanır? Takım halinde eğlenceye gidiyorlar ya!
Ve Beşiktaş'tan çıt yok. G.Saray da, F.Bahçe de öyle. Bunlar paraları alemde yemek için kazanıyorlar.
Kulüpleri umurlarında değil. Yönetimlerin de umurunda değil.


" Olayın iki acı yönü var:
1- Beşiktaşlı futbolcuların o maçtan sonra dinlenmeyip gece kulüplerine gitmesi...
2- Beşiktaş Kulübü'nün bunu normal karşılaması..."

Pişkin bir açıklama!

Hadi maç gecesi Trabzon'da gitsin bakayım bir gece kulübüne. Sopayı yer oturur.

Beşiktaş'ın antrenörünün, Beşiktaş'ın başkanının, Beşiktaş'ın yönetiminin, Galatasaray'ın antrenörünün, Galatasaray'ın başkanının, Galatasaray'ın yönetiminin, Fener'in antrenörünün, Fener'in başkanının, Fener'in yönetiminin hepsinin bunları normal karşılaması, medyanın bunu normal karşılaması. Niye Trabzon'da oynamaktan hoşlanmıyorlar? Hadi maç gecesi Trabzon'da gitsin bakayım bir gece kulübüne. Sopayı yer oturur. Tabii! Ama İstanbul dingonun ahırı! Milyonları cebine koyarsın, bütün gece kulüplerinde de aç kurtlar gibi kadınlar bekliyor, 'Birisi gelse de yolsak' diye. Yönetim de ses çıkarmıyor. Eh işte! Ferrari ile kulübün kapısında kurşunu yiyorsun. Bunun bir ölçüsü olmalı. Genç adam eğlenecek, cebinde parası var, hiç itirazım yok. Ama bu eğlence kaçmıyor ya! Her gece, her gece... Maç gecesi dinlensen de pazartesi akşamı gitsen ne olur, Salı akşamı gitsen ne olur? Gökhan'ın yaralandığı saat sabaha karşı dört buçuk. Bir fizik terapi uzmanı bana zorlu bir derbi maçından sonra sabah dört buçuğa kadar gece kulübünde (sonrasını bilmiyoruz) tepinen bir insanın kaslarının ne kadar zamanda düzeleceğini bir söylesin.
Beşiktaş yöneticisi pişkin pişkin açıklama yapıyor kameralara "Benim futbolcum kaza kurşunu yemiştir' diye. Maçın ardından sabah dört buçukta orada olmasının sorumsuzluğundan söz etmiyor.

Derbide hırs yoktu

Derbide iki takım da gayretliydi ama 'Daha fazla pozisyona girelim' diye bir çırpınma yoktu

F.Bahçe'nin şampiyonluğu garantileyeceği, Beşiktaş'ın ikincilik için mutlak puan parolasıyla çıktığı ve 1-1 sona eren derbiyi nasıl buldunuz?
Her F.Bahçe-Beşiktaş maçında her derbide olabilecek pozisyonlarda doğan anlık gerilim, hırslanmalar dışında, takımsal değil, bireysel öfkelenmeler dışında iki tarafın aslında beraberliğe razı olduğu bir maçtı. Sonunda Caner'in jestinin de bu beraberliğe razı olma havası içinde cereyan ettiğini düşünüyorum. O maçta beraberlik herkesin memnun olduğu bir skordu.
İki tarafta da galip gelme hırsı yoktu. Karşılıklı birkaç atak vardı ancak sonuç gelmedi. Sizin maçı izlerken 'Bu takım galip gelir' dediğiniz pozisyonlar oldu mu?
İki taraf da 'İlle de alalım' diye zorlamadılar. Ama bu maç 'Berabere bitsin' diye de oynamadılar. Ben Dünya Kupaları dahil çok maç seyrettim. Tarafların beraberliğe önceden hatta anlaşarak çıktıkları Dünya Kupası finallerini çok seyrettim. Bu öyle değildi. Bu maçta iki takım da ellerine gelen pozisyonları hakkıyla değerlendirmek için mücadele ettiler ama 'Daha fazla pozisyona girelim' diye bir çırpınma içinde oldukları izlenimini ne F.Bahçe'den ne de Beşiktaş'tan almadım.

EDİTÖR: ÖZGE AYDIN

HINCAL ULUÇ'LA YARIN:
Şansal Büyüka, 'Bruno Alves kamerası' yapsın!
TFF, Dany'nin pozisyonunu FIFA'ya göndermeli
Değişen kuralı bir tek Tolga Zengin mi biliyor?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA