Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Demirören'e soruyorum!

Lig TV'ye bugün konuk olacak TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e SABAH'ın usta kalemi Hıncal Uluç, şu iki soruyu yöneltti:

1- Beşiktaş -Çaykur Rizespor maçında Beşiktaş seyircisi deplasman cezalısıydı. Şimdi Konya'da oynanan Konyaspor
- Beşiktaş maçında olay çıkaran bir Beşiktaşlı yüzünden takımını senede bir kere izleme şansı olan Rizeli Beşiktaş seyircisine ceza vermek nasıl bir adalettir?
Sen düşün ki Rizeli bir babasın, iki tane de çocuğun var. Çocuklar Beşiktaşlı ve Beşiktaş senede bir geliyor Rize'ye. "Hep beraber maça gidelim" diyorlar.
Ama Konya'da iki tane Beşiktaşlı küfür etti diye Rize'de hiçbir alakası olmayan zavallı taraftarlar maça giremiyor. Böyle bir adalet olabilir mi? Bu E-Biletler devrinde, bu MOBESE kameralar devrinde, bu güvenlik kameraları devrinde hala çağ dışı tribün cezası, stat cezası uygulamaları devam edecek mi?
2- Mersinli
Vederson, Galatasaray maçında dördüncü sarı kartı gördü ve ertesi haftaki Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü. Vederson maçın son dakikasında hakemin gözünün önünde bağıra bağıra ikinci sarı kartı gördü, sarı kartını kırmızıya çevirtti. Böylece kırmızı kart cezasını, hafta arasında oynanan Karagümrük kupa maçında çekip, Fenerbahçe maçında sahaya çıkmıştı. Kırmızı kart gördüğü maçtan sonra Rıza Çalımbay kendi futbolcusu için "Bu yapılan iş ayıptır. O ikinci kartı Fenerbahçe maçında oynamak için bile bile gördü" demişti. Böyle dediği halde de Fenerbahçe maçında Vederson'u sahaya çıkarmıştı. Selçuk İnan, Çaykur Rizespor maçında dördüncü kartını gördü, cezalı duruma düştü. Önünde maçın bitmesine 15 dakika vardı. Rahatlıkla ikinci kartı görebilirdi.
Görmedi! Sportmence maçı bitirdi.
Bursaspor maçında da oynamadı. Bursa maçında belki de Galatasaray şampiyonluğa mal olacak puanı kaybetti. Şimdi Sayın Yıldırım Demirören sahtekarlığı ödüllendiren, sportmenliği cezalandıran bu sisteme daha ne kadar devam edeceksiniz? 'Her kart kendi kategorisinde geçerlidir' diye bir cümlelik bir karar alıp uygulamaya sokmak bu kadar kolayken uygulamadaki çirkinlikler, pislikler bu kadar meydandayken bu rezalet daha ne kadar devam edecek? Daha ne kadar Vedersonları ödüllendirip Selçukları cezalandıracağız?

Editör: Özge Aydın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA