Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

5 Ekim 2006-Hıncal Uluç

Sabah'ın usta yazarı Hıncal Uluç, 2006 yılının Ekim ayındaki yazısında Arda Turan'ın dünya yıldızı olması için yapması gerekenleri aşağıdaki ifadelerle anlatmıştı.

Arda'yı ilk kez Fatih Terim oynatmıştı, ama Terim onu ligde unuttu. Devre arasında gene oynattı. Bu defa "Müthiş bu çocuk" dedim artık. Ama Terim bir daha oynatmadı.
Gitti. Hagi geldi. Durum aynı.
Bu sırada ben bağırmaya başladım, "Elinizde 10 Ribery edecek bir yetenek var, oynatmıyor, Ribery diye ağlıyorsunuz" diye.
Kimse umursamadı. Gerets de..
Gerets onu bir maçta oynatmak zorunda kaldı. Arda öyle bir oynadı ki, bir daha kesemedi. Arda, Galatasaray 11'ine söke söke girdi. Arda çok kritik bir dönemeçte. Bu dönemi iyi kullanırsa, Avrupa çapında bir yıldız olur. Madde
1.. Arda 90 dakika oynamazsa büyük futbolcu olamaz.. Bunun iki yolu var..
Ya kondisyonunu geliştirecek, 90 dakikaya dayanıklı hale gelecek, ya da yorulmasının sebebi fizyolojik ise bunu 90 dakikaya yaymayı öğrenecek.
İkinci maddeye gelelim... Bireysel taktik.
Bireysel taktiği bilmeyen oyuncu büyük futbolcu olamaz.
Bireysel taktik, top daha kendisine gelirken (Geldikten sonra değil. Futbolun en önemli unsuru zamanlamadır. Büyük futbolcu ile sıradan arasında sadece 'an farkı' vardır) Arda'da oyun zekası yüksek. Ne yapacağını, nasıl yapacağını biliyor, çoğu zaman yapıyor da.. Arda santra civarında aldığı toplarda doğru kararı veremezse, büyük futbolcu olma hayalleri biter. Dönemeç dediğim yer tam işte burası..
Arda aklını kullanırsa, Ribery'yi falan değil, Ronaldinho'yu geçer. Kullanmazsa, iki yıl sonra ikinci, üçüncü lig takımlarında yer aramaya başlar kendisine, Sergen gibi..
Tercih onun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA