Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Kupa göründü

Sporda hele takım sporlarında ve tek maçlık finaller öncesi çok iddialı konuşmak, yorumlar yapmak doğru olmayabilir. Çünkü kaçan veya sepetten, 4 direğin arasından ve file üstüne yükselmiş 6 tane elin içinden geçen bir topla şampiyonların değiştiğini, favorilerin yıkıldığını çok gördük. Göreceğiz de...
Ama dün Trabzon'da düzenlenen EuroChallenge Dörtlü Finalleri'nde izlediğimiz iki maçın ışığında şunu söyleyebiliriz; Energia-Trabzonspor Medical Park maçının galibi kupanın da favorisidir. Ve galip gelen de Trabzonspor olduğuna göre...
Günün ilk maçında tamamen oyuncuların atletik yeteneklerine dayalı basketbol oynayan Nanterre'nin tam bir Alman ürünü olan Skyliners'ı yenişini izledik. Fransızlar 64-64'ten sonra Weems'in 3'te 3 üçlüğü ile maçı alırken sertliğe gelemeyen bir görüntü verdi.
Ve gelelim Dwight Hardy'nin MVP'lik performansını izlediğimiz Energia-Trabzonspor maçına... Rumen ekibi ABD ağırlıklı, Kanadalı, İsrailli, Karadağlı 7 düvelden oyuncularla dolu bir kadroya sahip olmasına rağmen özellikle çok sert savunma yapabilen bir takımdı. ABD'li guard Watson ile Karadağlı power forvet Milosevic de takımın iki önemli silahı. Ve Trabzonspor böyle bir takım karşısında maça biraz rölanti başlayınca 12 dakikada 27-17 geri düşüverdi. Bunda baş etken Energia'nın Trabzonspor'un potaya gidişine set çeken savunmasıydı. Bu savunma Stipanovic'e top inmesini de engelleyince Trabzonspor tıkandı. Ancak ne zaman Hardy sahneye çıktı ve farkı eritti Trabzonspor. Zaten 22-4'lük seriyle de ilk yarıda maçı bitirdiler. Ancak finalde Hardy yetmez. Her ne kadar Energia kadar sert olmasa da Shule ve Weems gibi iki önemli hücum silahına sahip olan Nanterre daha tecrübeli bir takım. 2.08'lik pivot Jaiteh de atletik yetenekleri ile Trabzonspor'a pota altında sıkıntı yaşatabilir.
Ama savunmada konsantre olmuş ve hücumda da takım olarak üretebilen bir Trabzonspor Medical Park kupanın favorisidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA