Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Üstünel geri döndü!

Bir liderin potansiyeli en yakınındaki insanlar tarafından belirlenir. Eğer bu insanlar güçlü, üretken ve akıllıysa lider, temsil ettiği kurumun, camianın üzerinde büyük bir etkiye sahip olur.
Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat'ın görev süresindeki inişli çıkışlı grafiğine yol açan faktör, kendisine yakın insanların önce varlıkları, sonra yokluklarıdır. Örnek mi? Polat'ın tabiriyle "Sihirbaz" , Haldun Üstünel pazarlamaya çağ atlatan Cemal Özgörkey, "Paranın sihirbazı" Ali Haşhaş ve TT Arena için gecesini gündüzüne katan Işın Çelebi...
En çok sevdiğim atasözleri arasında Bernard Show'un şu sözüne bayılırım: "Akıllı adamlar aklını kullanır. Daha akıllı olanlar başkalarının da aklını kullanır."
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal çok doğru bir hamleyle Lütfi ArıboğanSportif AŞ Genel Müdürlüğü görevine getirdi. Arıboğan bilgisi, becerisi ve kalitesiyle Galatasaray'a çağ atlatacak kadar katkı yapacaktır. FIFA ve UEFA'yı yakından tanıyan Arıboğan, Galatasaray'ı kurumsal anlamda disipline edecek, etkili ve verimli bir çarkın içine sokacaktır.
Arıboğan projesini 2010'da Adnan Polat'ın başkanlığı döneminde Haldun Üstünel hayata geçirmek istemişti. Üstünel, Polat'ın 'has adamı' Adnan Sezgin'in anlayışını "köhnemiş" olarak görüyordu. Polat da Üstünel'e "Sezgin'in alternatifi kim?" diye sorunca "Lütfi Arıboğan" yanıtını almıştı. "Bana biraz süre ver" diyen Polat, bir daha bu konunun yanına bile yaklaşmamış, Sezgin'e toz kondurmamıştı. Haldun Üstünel de Polat'ın bir adım atmaması üzerine "Bundan sonra Futbol A.Ş'de alınacak kararların altında imzam olmayacak" diyerek önce futbol şubesinden, sonra da yönetimden istifa etmişti. Hatta Üstünel'in istifa mektubunu Sabah Gazetesi Başkan Polat'a ulaşmadan önce manşetten kamuoyuna duyurmuştu.
Haldun Üstünel'in o dönemde bir hedefi de basketbolun başına Ergin Ataman'ı getirmekti. Adnan Polat'tan güç alan o dönemin yöneticisi Yiğit Şardan, Üstünel'in bu hamlesini baskın davranarak, "Ben Oktay Mahmudi ile anlaştım" diyerek çürüttü. Bugün gelinen noktada Adnan Polat'ın kullanmadığı akılları Başkan Ünal Aysal'ın bir bir hayata geçirdiğini görüyoruz. Haldun Üstünel'in kendisi yönetim kurulunda yer almasa da, fikirleri işbaşında...

BAŞKAN; MELO'YU ALMALISIN
Başkan Aysal'ı alkışlarken bir de önerim var. Sokakta yolumu kesen her Galatasaraylı "Melo'yu aldık mı?" diye soruyor. Melo, Galatasaray'a ve taraftara büyük heyecan getirdi, şampiyonluğun sembol isimlerinden oldu. Öğrendiğime göre Melo'ya yönetimde sıcak bakmayanlar var. Bu düşünce ağır basarsa, Galatasaray sahada takımın denge noktasını, yönetimi de tribündeki sempatisini yitirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA